مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

912
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پرتوتابی UV- C بر کیفیت و عمر انبارداری پسته تازه ارقام اوحدی و اکبری

صفحات

 صفحه شروع 443 | صفحه پایان 452

چکیده

 در این پژوهش پسته های تازه ارقام «اوحدی» و «اکبری» به دو صورت حبه و خوشه در معرض تابش UV- C با طول موج 0, 3, 6 و 12 kj/m2 قرار گرفته و پس از آن در دمای 3±1 درجه سانتی گراد به مدت 45 روز نگه داری شدند. پس از 20 و 45 روز انبارداری, خصوصیات یا ویژگی هایی شامل کاهش وزن, ارزیابی حسی, سفتی و فعالیت میکروبی پسته های تازه اندازه گیری شد. نتایج حاصل بیانگر آن است که میزان کاهش وزن حبه (28.77 درصد) کمتر از خوشه (33.39 درصد) پسته های تازه است. تیمار kj/m2 UV- C 6 کمترین میزان کاهش وزن را نسبت به تیمارهای دیگر داشت (P<0.01). در طول زمان انبارداری میزان کاهش وزن افزایش می یابد. میزان قهوه ای شدن پوسته خارجی, پوسته استخوانی و خوشه تیمار UV- C kj/m2 6 نسبت به نمونه شاهد و تیمارهای دیگر کمتر بود. تیمار UV- C kj/m2 12 نسبت به نمونه شاهد قهوه ای شدن پوسته خارجی, پوسته استخوانی و خوشه بیشتری در طول زمان انبارداری داشت (P<0.01). طعم و مزه تندی پسته تازه در رقم اوحدی کمتر از رقم اکبری بود. سفتی پسته تازه در طول دوره انبارداری نسبت به ابتدای آزمایش کاهش و در پایان آزمایش سفتی افزایش یافت. تیمارهای UV- C نسبت به نمونه شاهد کمترین میزان آلودگی قارچی و باکتریایی را داشتند. خوشه نسبت به حبه پسته میزان آلودگی قارچی بیشتری دارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

خطیب، هانیه، میردهقان، سیدحسین، و درکی، نادر. (1390). اثر پرتوتابی UV- C بر کیفیت و عمر انبارداری پسته تازه ارقام اوحدی و اکبری. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 25(4)، 443-452. SID. https://sid.ir/paper/142499/fa

Vancouver: کپی

خطیب هانیه، میردهقان سیدحسین، درکی نادر. اثر پرتوتابی UV- C بر کیفیت و عمر انبارداری پسته تازه ارقام اوحدی و اکبری. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1390؛25(4):443-452. Available from: https://sid.ir/paper/142499/fa

IEEE: کپی

هانیه خطیب، سیدحسین میردهقان، و نادر درکی، “اثر پرتوتابی UV- C بر کیفیت و عمر انبارداری پسته تازه ارقام اوحدی و اکبری،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 25، no. 4، pp. 443–452، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142499/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button