مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

562
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خصوصیات فیزیکی و رنگ میوه برخی از ژنوتیپ های سنجد angustifolia L. ) (Elaeagnus در شمال غرب ایران

صفحات

 صفحه شروع 273 | صفحه پایان 285

چکیده

سنجد (Elaeagnus angustifolia L. ) یکی از میوه های با ارزشی است که به صورت خودرو در مناطق مختلف ایران رشد می یابد. ارزیابی خصوصیات میوه و بذر می تواند در انتخاب ژنوتیپ برتر جهت کشت در سطح تجاری مفید واقع شود. در این پژوهش خصوصیات فیزیکی میوه و بذر از قبیل وزن, طول و عرض میوه و بذر, پارامترهای رنگ میوه 38 ژنوتیپ سنجد در استان های آذربایجان شرقی و غربی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که تنوع بالایی در برخی از صفات مانند عرض برگ, نسبت طول به عرض برگ و وزن گوشت وجود دارد. صفت طول برگ همبستگی مثبت با صفاتی از قبیل عرض برگ, نسبت طول به عرض میوه, طول بذر و نسبت طول به عرض بذر دارد ولی با درصد کرویت همبستگی منفی دارد. براساس نتایج تجزیه به عامل ها, هشت عامل اصلی بیش از 92/85 درصد از واریانس کل را توجیه نمودند. همچنین بنا بر نتایج تجزیه ای خوشه ای, ژنوتیپ ها در دو گروه اصلی قرار گرفتند. ژنوتیپ های موجود در گروه اول بیشترین میانگین صفات وزن, طول و عرض میوه و بذر را داشتند و در تفکیک ژنوتیپ های گروه دوم نیز صفات مرتبط به رنگ از قبیل L*, a*, b*, Hue و Chroma بیشترین نقش را داشتند. از میان ژنوتیپ های بررسی شده, ژنوتیپ U11 را می توان بر اساس داشتن بزرگترین میوه به عنوان ذخایر توارثی ارزشمند در برنامه های اصلاحی آینده سنجد, معرفی رقم و کشت آن در نظر گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن زاده، زهرا، و حسن پور، حمید. (1398). ارزیابی خصوصیات فیزیکی و رنگ میوه برخی از ژنوتیپ های سنجد angustifolia L. ) (Elaeagnus در شمال غرب ایران. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(2 )، 273-285. SID. https://sid.ir/paper/142534/fa

    Vancouver: کپی

    حسن زاده زهرا، حسن پور حمید. ارزیابی خصوصیات فیزیکی و رنگ میوه برخی از ژنوتیپ های سنجد angustifolia L. ) (Elaeagnus در شمال غرب ایران. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(2 ):273-285. Available from: https://sid.ir/paper/142534/fa

    IEEE: کپی

    زهرا حسن زاده، و حمید حسن پور، “ارزیابی خصوصیات فیزیکی و رنگ میوه برخی از ژنوتیپ های سنجد angustifolia L. ) (Elaeagnus در شمال غرب ایران،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 2 ، pp. 273–285، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142534/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button