مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

789
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

278
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ویژگی های زراعی و مورفولوژیک توده های اسفناج بومی ایران در استان اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 201 | صفحه پایان 215

چکیده

 به منظور بررسی مقدماتی ویژگی های زراعی و مورفولوژیک 107 توده اسفناج ایرانی ( 100 توده موجود در بانک ژن و 7 توده دیگر), پژوهشی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی کبوتر آباد اصفهان طی سال های 1391 و 1392 انجام شد. در سال اول پژوهش بر اساس وی‍ژگی های برگ (رنگ, چروکیدگی, طول و عرض), درصد بوته های نر و ویژگی های بذر, 25 توده از میان توده ها انتخاب شدند. در سال دوم آزمایش, 25 توده انتخابی با استفاده از طرح آماری بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار از نظر ویژگی های عملکرد تازه, عملکرد ماده خشک, طول وعرض برگ, تعداد برگ و مقدار نیترات مقایسه شدند. 35 درصد از توده های اسفناج استفاده شده در این پژوهش دارای رنگ برگ کاملا سبز بودند و درصد بوته های نر از 32 درصد تا 60 درصد در توده های مختلف نوسان داشت. بیشترین مقدار عملکرد تازه برگ را رقم ورامین 88 با مقدار 32.59 تن در هکتار تولید نمود. سه توده TN-69-153, TN-69-140 و Varamin- prickly از نظر عملکرد تازه و عملکرد ماده خشک جزو توده های برتر تشخیص داده شدند. سه توده TN-69-58, TN-69-101 و TN-69-70 کمترین مقادیر نیترات را داشتند. نتایج این پژوهش نشان داد در میان 107 توده مطالعه شده, ویژگی های متنوع و مفید فراوانی از قبیل عملکرد بالا و مقدار نیترات پایین قابل تشخیص و جداسازی است و از این ویژگی ها می توان در زمینه های اصلاحی و زراعی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، پیمان، و جلالی، امیرهوشنگ. (1396). ارزیابی ویژگی های زراعی و مورفولوژیک توده های اسفناج بومی ایران در استان اصفهان. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 31(1 )، 201-215. SID. https://sid.ir/paper/142577/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری پیمان، جلالی امیرهوشنگ. ارزیابی ویژگی های زراعی و مورفولوژیک توده های اسفناج بومی ایران در استان اصفهان. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1396؛31(1 ):201-215. Available from: https://sid.ir/paper/142577/fa

    IEEE: کپی

    پیمان جعفری، و امیرهوشنگ جلالی، “ارزیابی ویژگی های زراعی و مورفولوژیک توده های اسفناج بومی ایران در استان اصفهان،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 31، no. 1 ، pp. 201–215، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142577/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button