مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,821
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,078
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج روغن خوراکی از پوسته وسبوس برنج ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 549 | صفحه پایان 554

چکیده

 تولید نسبتا بالای سالانه برنج درکشور, سبب جمع آوری مقدارزیادی سبوس برنج میگردد. این واقعیت سبب شد تا تحقیقاتی برروی سبوس انواع مختلف برنج جهت تهیه روغن که یک ماده با ارزش و موردنیاز کشور ایران است انجام شود. دراین تحقیق استخراج روغن ازچند واریته مختلف سبوس برنج که از شمال وجنوب ایران جمع آوری شده بود مورد بررسی قرارگرفت. همچنین بین نمونه های جمع آوری شده ازنقطه نظر مقدار کل روغن و کیفیت آن از لحاظ خوراکی و یا صنعتی نیز مورد بررسی قرار گرفت . بر اساس قدرت حلالیت و قابلیت دسترسی به حلال, نرمال هگزان به عنوان حلال مناسب انتخاب شد و جهت جداسازی روغن ازحلال, ازدستگاه تبخیر دوار در خلاء استفاده گردید. آنالیز انجام شده بر روی روغن نشان داد که درصد اسید اولئیک بیشتر از دیگر اسیدهای چرب می باشد. اندازه گیری  pH, عدد یدی و عدد صابونی بر روی روغن های استخراج شده انجام گرفت وپس از رنگ زدایی بوسیله کربن فعال و یا خاک رنگبر, محصول خالص شد. بر اساس نتایج و یافته های ما ,میزان روغن بدست آمده از نمونه های شمال بیشتر از نمونه های تهیه شده از قسمتهای جنوب ایران بود. مقدار کل روغن بدست آمده از نمونه ها بین 2/1 تا 3/5 درصد بود. بنابراین سبوس برنج میتواند به عنوان یک منبع دیگر تهیه روغن خوراکی مورد توجه قرار گیرد که ممکن است درساخت محصولات خوراکی و افزودنیهای خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طلاقت، محمدرضا، و اوجی، جلیل. (1381). استخراج روغن خوراکی از پوسته وسبوس برنج ایرانی. دانشکده فنی دانشگاه تهران، 36(4 (پیاپی 78))، 549-554. SID. https://sid.ir/paper/14270/fa

    Vancouver: کپی

    طلاقت محمدرضا، اوجی جلیل. استخراج روغن خوراکی از پوسته وسبوس برنج ایرانی. دانشکده فنی دانشگاه تهران[Internet]. 1381؛36(4 (پیاپی 78)):549-554. Available from: https://sid.ir/paper/14270/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا طلاقت، و جلیل اوجی، “استخراج روغن خوراکی از پوسته وسبوس برنج ایرانی،” دانشکده فنی دانشگاه تهران، vol. 36، no. 4 (پیاپی 78)، pp. 549–554، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14270/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button