مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

776
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

657
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره آبی ماریتیغال (.Silybum marianum L) بر رشد و فعالیت های آنزیمی گیاهچه توق (.Xanthium strumarium L)

صفحات

 صفحه شروع 142 | صفحه پایان 151

چکیده

 در دو آزمایش جداگانه تاثیر عصاره آبی ماریتیغال با غلظت های (0, 5, 10 و 15 درصد حجمی) در پتری دیش و (0, 10, 20 و 30 درصد حجمی) به صورت محلولپاشی در گلدان بر رشد گیاهچه, جوانه زنی, میزان نشت پذیری غشا سلولی, فعالیت آنزیم های ساکارز سینتاز, آلفا آمیلاز, کاتالاز و غلظت مالون دی آلدهید علف هرز توق بررسی شد. نتایج نشان داد که افزایش غلظت عصاره آبی ماریتیغال سبب کاهش وزن تر گیاهچه و فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز و کاتالاز و افزایش غلظت مالون دی آلدهید در گیاهچه توق گردید, کمترین میزان فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و وزن تر گیاهچه تحت تاثیر عصاره 15 درصد ماریتیغال به ترتیب به میزان 2.1 نانومول بر گرم بذر بر دقیقه و 0.32 گرم مشاهده شد. بیشترین غلظت مالون دی آلدهید بافت گیاهچه توق در غلظت 15 درصد عصاره آبی ماریتیغال به میزان 0.4 نانو مول بر گرم وزن تر گیاهچه مشاهده شد. همچنین, در آزمایش گلدانی افزایش غلظت عصاره آبی ماریتیغال سبب کاهش وزن تر گیاهچه و فعالیت آنزیم کاتالاز و ساکارز سینتاز در توق گردید. کمترین مقدار فعالیت آنزیم کاتالاز و ساکارز سینتاز مربوط به غلظت 30 درصد به میزان 1.8 و 2 جذب پروتئین در 60 ثانیه مشاهده شد. بعلاوه, افزایش غلظت عصاره آبی ماریتیغال سبب افزایش تخریب غشا سلولی و غلظت مالون دی آلدهید در بافت گیاهچه توق شد. بیشترین غلظت مالون دی آلدهید که نشانگر تخریب غشا سلولی است در غلظت 30 درصد به میزان 0.93 نانو مول بر گرم وزن تر گیاهچه دیده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرامرزی، شهلا، و فرهودی، روزبه. (1396). تاثیر عصاره آبی ماریتیغال (.Silybum marianum L) بر رشد و فعالیت های آنزیمی گیاهچه توق (.Xanthium strumarium L). (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران، 31(1 )، 142-151. SID. https://sid.ir/paper/142784/fa

    Vancouver: کپی

    فرامرزی شهلا، فرهودی روزبه. تاثیر عصاره آبی ماریتیغال (.Silybum marianum L) بر رشد و فعالیت های آنزیمی گیاهچه توق (.Xanthium strumarium L). (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران[Internet]. 1396؛31(1 ):142-151. Available from: https://sid.ir/paper/142784/fa

    IEEE: کپی

    شهلا فرامرزی، و روزبه فرهودی، “تاثیر عصاره آبی ماریتیغال (.Silybum marianum L) بر رشد و فعالیت های آنزیمی گیاهچه توق (.Xanthium strumarium L)،” (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران، vol. 31، no. 1 ، pp. 142–151، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142784/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button