مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,825
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

689
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی کنسانتره پروتئینی سبوس برنج ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 56

چکیده

 مقدمه: سبوس برنج یکی از فرآورده های جانبی حاصل از آسیاب برنج است که حاوی مقادیر قابل توجهی پروتئین, چربی, کربوهیدرات و مواد معدنی است. با توجه به ترکیب شیمیایی سبوس برنج به نظر می رسد که این فرآورده از ویژگی های فیزیکوشیمیایی مطلوبی برخوردار باشد.مواد و روش ها: در این تحقیق کنسانتره پروتئینی از سبوس دو رقم برنج (طارم و ندا) تهیه شد و نمونه های حاصل از نظر ترکیب شیمیایی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی (بازده استخراج و بازده استخراج پروتئین, شاخص جذب آب و حلالیت درآب, شاخص حلالیت نیتروژن, دانسیته توده ای و شاخص های رنگی) آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: بازده استخراج کنسانتره های پروتئینی دو سبوس برنج 8.52 و 8.74 درصد بود. شاخص جذب آب و حلالیت در آب کنسانتره پروتئینی سبوس برنج طارم بیشتر بود. کنسانتره پروتئینی سبوس برنج طارم دانسیته توده ای بیشتری داشت (0.24 گرم بر سانتی متر مکعب). برخی از شاخص های رنگی در کنسانتره های پروتئینی سبوس برنج اختلاف معنی داری (p<0.05) با یکدیگر داشتند.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که سبوس برنج قابلیت استفاده به عنوان جزئی از فرمولاسیون غذاهای عملگر را دارد که ارزش غذایی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی فرآورده را افزایش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کشاورزهدایتی، علی اکبر، اعلمی، مهران، معتمدزادگان، علی، مقصودلو، یحیی، قربانی، محمد، و امیری، سهیل. (1392). بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی کنسانتره پروتئینی سبوس برنج ایرانی. علوم غذایی و تغذیه، 11(1 (پیاپی 41))، 49-56. SID. https://sid.ir/paper/143084/fa

    Vancouver: کپی

    کشاورزهدایتی علی اکبر، اعلمی مهران، معتمدزادگان علی، مقصودلو یحیی، قربانی محمد، امیری سهیل. بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی کنسانتره پروتئینی سبوس برنج ایرانی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1392؛11(1 (پیاپی 41)):49-56. Available from: https://sid.ir/paper/143084/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر کشاورزهدایتی، مهران اعلمی، علی معتمدزادگان، یحیی مقصودلو، محمد قربانی، و سهیل امیری، “بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی کنسانتره پروتئینی سبوس برنج ایرانی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 11، no. 1 (پیاپی 41)، pp. 49–56، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143084/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button