مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,411
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

839
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و اندازه گیری فسفاتیدیل کولین، فسفاتیدیل اتانل آمین، فسفاتیدیل اینوزیتول و فسفاتیدیک اسید در واریته های مختلف سویای ایران

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 74

چکیده

 مقدمه: روغنهای گیاهی دارای مقادیر کمی فسفاتید یا فسفولیپید می باشند. مقدار این ماده در روغن سویا نسبت به سایر روغن ها بیشتر بوده و ممکن است حتی به 4.5 درصد برسد. در فرآیند تولید صنعتی روغن ها, فسفاتیدها به منزله ماده زیان آور عمل کرده و وجود آنها در روغنی که برای مصرف به بازار عرضه می شود نیز مساله ساز است. این در حالی است که اگر این اجزاء به شکل مناسبی در طی فرایند تولید روغن جدا شوند, دارای کاربردهای ارزشمندی نظیر ایفای نقش امولسیفایری در بسیاری از محصولات و سیستم های غذایی می باشد. در حال حاضر کارخانجات محدودی در ایران پس از استخراج روغن از سویا, فسفاتیدهای آن را جدا و به نام لسیتین به بازار عرضه می کنند. در این مقاله روش کروماتوگرافی لایه نازک دوبعدی به عنوان روش دقیق و معتبر برای شناسایی و اندازه گیری فسفاتیدهای استخراجی از دانه های روغنی 5 واریته مختلف سویا مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: به منظور ارزیابی میزان فسفاتیدها در روغن های سویای تولید شده در ایران, در این تحقیق 5 واریته مختلف سویا (واریته های سحر, سیمس, ویلیامز, هیل و گرگان 3) مورد بررسی قرار گرفتند. فسفاتیدهای هر واریته توسط کروماتوگرافی لایه نازک دو بعدی جدا شدند و مقادیر آنها با استفاده از اسپکترومتری ماوراء بنفش بر پایه چهار فسفاتید اصلی سویا شامل فسفاتیدیل کولین, فسفاتیدیل اتانل آمین, فسفاتیدیل اینوزیتول و فسفاتیدیک اسید محاسبه گردید.یافته ها: مقدار درصد کل فسفاتیدها در واریته های سحر 1.57%, هیل 1.61%, ویلیامز 1.72%, گرگان 1.53% و سیمس 1.71% بود.نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان می دهد که بالاترین مقدار فسفاتیدیل کولین و فسفاتیدیل اینوزیتول در واریته ویلیامز و بیشترین مقدار فسفاتیدیل اتانل آمین و فسفاتیدیک اسید به ترتیب در واریته های سیمس و سحر مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، نادیا، عشرت آبادی، پروین، و فرجی، محمد. (1392). جداسازی و اندازه گیری فسفاتیدیل کولین, فسفاتیدیل اتانل آمین, فسفاتیدیل اینوزیتول و فسفاتیدیک اسید در واریته های مختلف سویای ایران. علوم غذایی و تغذیه، 11(1 (پیاپی 41))، 69-74. SID. https://sid.ir/paper/143088/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی نادیا، عشرت آبادی پروین، فرجی محمد. جداسازی و اندازه گیری فسفاتیدیل کولین, فسفاتیدیل اتانل آمین, فسفاتیدیل اینوزیتول و فسفاتیدیک اسید در واریته های مختلف سویای ایران. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1392؛11(1 (پیاپی 41)):69-74. Available from: https://sid.ir/paper/143088/fa

    IEEE: کپی

    نادیا احمدی، پروین عشرت آبادی، و محمد فرجی، “جداسازی و اندازه گیری فسفاتیدیل کولین, فسفاتیدیل اتانل آمین, فسفاتیدیل اینوزیتول و فسفاتیدیک اسید در واریته های مختلف سویای ایران،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 11، no. 1 (پیاپی 41)، pp. 69–74، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143088/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button