Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,417
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت ضد قارچی و آنتی اکسیدانی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 42

چکیده

 مقدمه: ایران از بزرگترین صادرکننده های پسته در جهان است. در صورت نامساعد بودن شرایط انبار مانی, کپک زدگی و تولید آفلاتوکسین, جذب رطوبت, اکسایش چربی باعث افت کیفیت محصول می شود. هدف از انجام این پژوهش, بررسی اثر ضدقارچی و آنتی اکسیدانی پوشش خوراکی کیتوزان با غلظت های مختلف و تاثیر آن برجذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغزپسته است.مواد و روش ها: با استفاده از اسیداستیک 1 درصد حجمی/ حجمی, غلظت های 0.5, 1 و 1.5 درصد وزنی/ حجمی کیتوزان تهیه و پسته ها توسط آنها پوشش دهی شدند. به منظور مشخص کردن اثر ضدمیکروبی اسید استیک, از اسید استیک 1 درصد نیز بعنوان پوشش استفاده شد. مغز پسته های پوشش داده شده شش ماه در دمای اتاق (25-27oC) نگهداری شدند. در دوره نگهداری, هر دو هفته یکبار شمارش کلی کپک و مخمر, تعیین درصد توسعه کپک آسپرژیلوس, اندیس پراکسید و اندیس TBA تعیین میزان رطوبت و تغییر وزن و همچنین ارزیابی ویژگی های حسی صورت پذیرفت. آزمایشات در قالب فاکتوریل, به صورت طرح کاملا تصادفی انجام شد.یافته ها: کیتوزان و استیک اسید بطور معنی داری (p<0.05) از رشد کپک آسپرژیلوس ممانعت کرد. کیتوزان سرعت واکنش های اکسایشی را نیز کاهش داد, با افزایش غلظت کیتوزان, اثر ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی آن افزایش پیداکرد. همچنین کیتوزان از جذب رطوبت پسته جلوگیری کرد, اما غلظت کیتوزان تاثیر معنی داری در این زمینه نداشت. غلظت 1.5 درصد کیتوزان تاثیر معنی داری (p<0.05) بر طعم مغزپسته داشت, اما سایر غلظت ها تاثیری ویژگی های ارگانولپتیکی پسته نداشت.نتیجه گیری: کیتوزان ماده مناسبی برای بکارگیری به عنوان پوشش خوراکی در پسته بود و غلظت 1 درصد آن به عنوان بهترین تیمار برای پوشش دهی مغز پسته انتخاب گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مقصودلو، یحیی، مقصودلو، عاطفه، خمیری، مرتضی، و قربانی، محمد. (1392). بررسی فعالیت ضد قارچی و آنتی اکسیدانی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته. علوم غذایی و تغذیه، 11(1 (پیاپی 41))، 31-42. SID. https://sid.ir/paper/143090/fa

    Vancouver: کپی

    مقصودلو یحیی، مقصودلو عاطفه، خمیری مرتضی، قربانی محمد. بررسی فعالیت ضد قارچی و آنتی اکسیدانی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1392؛11(1 (پیاپی 41)):31-42. Available from: https://sid.ir/paper/143090/fa

    IEEE: کپی

    یحیی مقصودلو، عاطفه مقصودلو، مرتضی خمیری، و محمد قربانی، “بررسی فعالیت ضد قارچی و آنتی اکسیدانی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 11، no. 1 (پیاپی 41)، pp. 31–42، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143090/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا