مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,690
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,094
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آنتی اکسیدان های استخراج شده از چای سبز روی ویژگی های فیزیکی کاغذ بسته بندی چای کیسه ای سیاه و ماندگاری محصول

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 42

چکیده

 مقدمه: چای یکی از پر مصرف ترین نوشیدنی های جهان است. در میان انواع مختلف چای, چای سبز منبع سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی موسوم به کاتچین ها است که به علت دارا بودن خواص سلامتی بخش بسیار مورد توجه و تحقیق قرار گرفته اند. در اثر مرحله اکسیداسیون که از مراحل تولید چای سیاه است از میزان فعالیت این ترکیبات ارزشمند کاسته شده و به تئاروبیگین, رنگ چای سیاه تبدیل می شوند. هدف اصلی از انجام این پژوهش بررسی اثر آنتی اکسیدان های استخراج شده از چای سبز بر روی ویژگی های فیزیکی ماده بسته بندی چای کیسه ای سیاه و همچنین بررسی میزان در دسترس بودن این آنتی اکسیدان چای سبز در حین مصرف چای کیسه ای سیاه است. مواد و روش ها: عصاره چای سبز توسط استخراج دو مرحله ای در آب در دو دمای 50oC و 80oC تهیه شد, این دو دما در 4 زمان مختلف تیمار های (10 دقیقه, 10 دقیقه), (10 دقیقه, 20 دقیقه), (20 دقیقه, 10 دقیقه) و (20 دقیقه, 20 دقیقه) را اعمال گردید. عصاره نهایی از هر تیمار بر روی کاغذ بسته بندی (فیلتر) اسپری شد و آنالیز ویژگی های فیزیکی آن و میزان نفوذ هوا از آن بلافاصله پس از تولید و 3 ماه پس از آن انجام شد. به علاوه فعالیت و غلظت آنتی اکسیدان رها شده در حین مصرف چای کیسه ای سیاه توسط پودر DPPH و HPLC بررسی گردید و همچنین ارزیابی حسی جهت تعیین ویژگی های ارگانولپتیکی صورت پذیرفت.یافته ها: نتایج نشان می دهند که غلظت آنتی اکسیدان در تیمار ها نسبت به شاهد (چای سیاه) 45-50% افزایش داشته است. نفوذ هوا در فیلتر تفاوت معنی داری را نشان نداد. استحکام کششی در تیمار ها نسبت به نمونه تیمار شده 1-1.5% کاهش داشت. و نمونه های تولید شده نسبت به نمونه شاهد کمی گس تر بودند.نتیجه گیری: در میان تیمار ها بهترین نتیجه مربوط به تیمار 3 با شرایط (20 دقیقه, 10 دقیقه) بود زیرا بالاترین غلظت آنتی اکسیدان فعال و کمترین گسی را از خود نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نوری، شیما، میزانی، مریم، گرامی، عباس، و فرقانی، محمد. (1391). بررسی اثر آنتی اکسیدان های استخراج شده از چای سبز روی ویژگی های فیزیکی کاغذ بسته بندی چای کیسه ای سیاه و ماندگاری محصول. علوم غذایی و تغذیه، 10(1 (پیاپی 37))، 29-42. SID. https://sid.ir/paper/143135/fa

    Vancouver: کپی

    نوری شیما، میزانی مریم، گرامی عباس، فرقانی محمد. بررسی اثر آنتی اکسیدان های استخراج شده از چای سبز روی ویژگی های فیزیکی کاغذ بسته بندی چای کیسه ای سیاه و ماندگاری محصول. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1391؛10(1 (پیاپی 37)):29-42. Available from: https://sid.ir/paper/143135/fa

    IEEE: کپی

    شیما نوری، مریم میزانی، عباس گرامی، و محمد فرقانی، “بررسی اثر آنتی اکسیدان های استخراج شده از چای سبز روی ویژگی های فیزیکی کاغذ بسته بندی چای کیسه ای سیاه و ماندگاری محصول،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 10، no. 1 (پیاپی 37)، pp. 29–42، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143135/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button