مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

730
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره دانه رازیانه (Foeniculum vulgare) بر پایداری روغن آفتابگردان

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 78

چکیده

 مقدمه: امروزه به دلیل اثرات جانبی نامطلوب آنتی اکسیدان های سنتزی, تمایل روزافزونی به استفاده از آنتی اکسیدان های طبیعی وجود دارد. هدف از انجام این تحقیق ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی غلظت های مختلف عصاره دانه رازیانه بر روی پایداری اکسایشی روغن آفتابگردان و مقایسه کارایی آن با آنتی اکسیدان های سنتزی BHA و BHT می باشد.مواد و روش ها: عصاره گیری از دانه های رازیانه با استفاده دستگاه کلونجر و با حلال اتانول و آب (88:12 حجمی/ حجمی) به مدت 5 ساعت و در دمای 60 درجه سانتی گراد انجام گردید. عصاره حاصل به طور جداگانه و در شش سطح 0, 100, 150, 200, 250 و 300 ppm و هم چنین آنتی اکسیدان های سنتزی BHA و BHT به میزان 75 ppm (غلظت مجاز) به روغن آفتابگردان تصفیه شده, افزوده شد. اثر تیمارهای بکاررفته بر روی اکسیداسیون روغن آفتابگردان در دمای 90 درجه سانتی گراد به مدت 28 روز از طریق سنجش اندیس پراکسید, اندیس آنیزیدین و اندیس توتوکس بررسی گردید. زمان مقاومت به اکسیداسیون نمونه ها به وسیله دستگاه رنسیمت سنجیده شد.یافته ها: آزمایشات انجام گرفته نشان دادند که فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره دانه رازیانه, وابسته به غلظت بوده و در محدوده تحت بررسی, با افزایش غلظت افزایش می یابد. غلظت های 300 و 250 ppm عصاره دانه رازیانه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به آنتی اکسیدان های سنتزی BHA و BHT در روغن آفتابگردان می باشند.نتیجه گیری: عصاره دانه رازیانه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی مناسبی در روغن آفتابگردان بوده و می تواند در غلظت های مناسب, بعنوان جایگزین طبیعی آنتی اکسیدان های سنتزی BHA و BHT در روغن آفتابگردان بکاربرده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تهامی، فاطمه سادات، بصیری، علیرضا، غیاثی طرزی، بابک، و مهستی، پیمان. (1391). بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره دانه رازیانه (Foeniculum vulgare) بر پایداری روغن آفتابگردان. علوم غذایی و تغذیه، 10(1 (پیاپی 37))، 71-78. SID. https://sid.ir/paper/143139/fa

    Vancouver: کپی

    تهامی فاطمه سادات، بصیری علیرضا، غیاثی طرزی بابک، مهستی پیمان. بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره دانه رازیانه (Foeniculum vulgare) بر پایداری روغن آفتابگردان. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1391؛10(1 (پیاپی 37)):71-78. Available from: https://sid.ir/paper/143139/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سادات تهامی، علیرضا بصیری، بابک غیاثی طرزی، و پیمان مهستی، “بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره دانه رازیانه (Foeniculum vulgare) بر پایداری روغن آفتابگردان،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 10، no. 1 (پیاپی 37)، pp. 71–78، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143139/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button