Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,178
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

697
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات روغن کلزای تهیه شده به روش پرس سردبر روی فاکتورهای هماتولوژیک، بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 114

چکیده

 مقدمه: با توجه به افزایش تولید, مصرف و مزایای تغذیه ای روغن های خوراکی تهیه شده به روش پرس سرد, بررسی سلامت و ایمنی مصرف روغن کلزای تهیه شده به روش پرس سرد انجام شد که از طریق مقایسه فاکتورهای هماتولوژی, بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی بین موش های صحرایی دریافت کننده روغن کلزای تهیه شده به روش پرس سرد و موش های صحرایی دریافت کننده روغن کلزای تصفیه شده,صورت پذیرفت.مواد و روش ها: بر طبق راهنمای "آزمایش مواد شیمیایی - مطالعه سمیت در جوندگان, دوز تکرار 90 روزه", 56 موش صحرایی به پنج گروه تقسیم بندی شدند. گروه ها شامل: گروه 1 با جیره غذایی معمولی, گروه 2 دریافت کننده غذای معمولی و روغن کلزای تصفیه شده با دوز (5 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن) و گروه های 3, 4 و 5 نیز علاوه بر غذای معمولی, دریافت کننده روغن کلزای تهیه شده به روش پرس سرد, هر کدام در دوزهای به ترتیب 2.5 و 5 و 7.5 (میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) بودند. در پایان آزمایش تغییرات وزن بدن,مصرف غذا و آب, علائم مسمومیت, مشاهدات بالینی و معاینات چشم پزشکی در طول دوره (90 روز) بررسی شد.یافته ها: نتایج پژوهش در زمینه تغییرات وزنی, تعیین پارامترهای خونی و فاکتورهای بیوشیمیایی در تمامی موش های صحرایی بررسی گردید. میزان کاهش تری گلیسرید و آنزیم های کبدی (AST, ALT) در گروه های دریافت کننده روغن کلزای پرس سرد در مقایسه با گروه دریافت کننده روغن کلزای تصفیه شده از لحاظ آماری معنی دار بود (P<0.05).نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله, روغن کلزای تهیه شده به روش پرس سرد در دوزهای تجویز شده, بر فاکتورهای هماتولوژی, بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی موش صحرایی اثری نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زینت بخش، لیلا، پیروای ونک، زهرا، مهاجر، علیرضا، شکری، تیمور، و حسنی بافرانی، علیرضا. (1396). بررسی اثرات روغن کلزای تهیه شده به روش پرس سردبر روی فاکتورهای هماتولوژیک, بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی موش صحرایی. علوم غذایی و تغذیه، 14(2 (پیاپی 54))، 107-114. SID. https://sid.ir/paper/143153/fa

    Vancouver: کپی

    زینت بخش لیلا، پیروای ونک زهرا، مهاجر علیرضا، شکری تیمور، حسنی بافرانی علیرضا. بررسی اثرات روغن کلزای تهیه شده به روش پرس سردبر روی فاکتورهای هماتولوژیک, بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی موش صحرایی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛14(2 (پیاپی 54)):107-114. Available from: https://sid.ir/paper/143153/fa

    IEEE: کپی

    لیلا زینت بخش، زهرا پیروای ونک، علیرضا مهاجر، تیمور شکری، و علیرضا حسنی بافرانی، “بررسی اثرات روغن کلزای تهیه شده به روش پرس سردبر روی فاکتورهای هماتولوژیک, بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی موش صحرایی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 2 (پیاپی 54)، pp. 107–114، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143153/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا