مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

875
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ویژگی های تغذیه ای روغن استخراج شده از میوه بلوط ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 72

چکیده

 مقدمه: گونه بلوط بخش عمده ای از جنگل های زاگرس را به خود اختصاص داده است. میوه این گونه دارای خواص تغذیه ای فراوانی است که آشنایی با آن می تواند نقش مهمی در اقتصادی کردن جنگل ایفا نماید. این تحقیق با هدف بررسی ویژگی های تغذیه ای میوه و به ویژه روغن استخراج شده از آن انجام شد.مواد و روش ها: این تحقیق بر روی میوه بلوط ایرانی انجام شد. به این منظور در منطقه دره گرم شهسوار شهرستان لردگان در استان چهارمحال و بختیاری تعداد 14 درخت بلوط ایرانی در دو فرم رویشی دانه زاد و شاخه زاد به طور تصادفی در کلاسه های قطری مختلف انتخاب شدند. از هر درخت تعداد 30 عدد میوه از قسمت های مختلف درخت تهیه شد. میوه ها به صورت جداگانه برای اندازه گیری عناصر تغذیه ای و استخراج روغن به آزمایشگاه منتقل و عناصر غذایی (میکرو و ماکرو) موجود در قسمت های مختلف بذر نیز اندازه گیری شد. استخراج روغن با استفاده از روش سوکسله انجام شد.یافته ها: از بین عناصر پرمصرف, نیتروژن, پتاسیم و کلسیم و از بین عناصر کم مصرف, آهن و منگنز به ترتیب بیشترین عناصر موجود در میوه بلوط ایرانی هستند. مقدار متوسط روغن میوه بلوط ایرانی 8.56±0.89 درصد است. ساختار اسید چرب روغن بلوط ایرانی عمدتا حاوی اسیدهای چرب معمول در روغن های گیاهی است که از آن جمله می توان به انواع اسیدهای چرب تک غیراشباع (به خصوص اسید اولئیک 49.4 درصد), چند غیراشباع (به خصوص اسید لینولئیک 26.5 درصد) و اشباع (به ویژه اسید پالمیتیک 19.1 درصد) اشاره کرد.نتیجه گیری: میوه بلوط ایرانی دارای ارزش تغذیه ای بوده و از درصد قابل توجهی روغن با ارزش غذایی بالا برخوردار است. بنابراین می توان با برنامه ریزی صحیح در زمینه تولید روغن از میوه درختان جنگلی بلوط غرب کشور, زمینه اشتغال و ایجاد درآمد برای روستائیان جنگل نشین فراهم نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ایرانمنش، یعقوب، و جهانبازی گوجانی، حسن. (1396). تعیین ویژگی های تغذیه ای روغن استخراج شده از میوه بلوط ایرانی. علوم غذایی و تغذیه، 15(1 (پیاپی 57) )، 65-72. SID. https://sid.ir/paper/143174/fa

    Vancouver: کپی

    ایرانمنش یعقوب، جهانبازی گوجانی حسن. تعیین ویژگی های تغذیه ای روغن استخراج شده از میوه بلوط ایرانی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛15(1 (پیاپی 57) ):65-72. Available from: https://sid.ir/paper/143174/fa

    IEEE: کپی

    یعقوب ایرانمنش، و حسن جهانبازی گوجانی، “تعیین ویژگی های تغذیه ای روغن استخراج شده از میوه بلوط ایرانی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 15، no. 1 (پیاپی 57) ، pp. 65–72، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143174/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button