مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,894
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,064
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ساخت بیوفیلم جدید بر پایه نانوذرات نشاسته، نانوذرات سلولز و عصاره سیر و بررسی خواص ضدمیکروبی آن به منظور استفاده در بسته بندی مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 86

چکیده

 مقدمه: در میان انواع فناوری های بسته بندی فعال موجود, بسته بندی ضدمیکروبی زمینه ای است که به تازگی روی آن تحقیقات بیشتری متمرکز شده است. استفاده همزمان از نانوذرات و مواد ضدمیکروب در بسته بندی غذا راهکاری جدید است. این تحقیق با هدف ساخت یک بیوفیلم بر پایه نانوکامپوزیت حاوی نانوذرات نشاسته, نانوذرات سلولز و عصاره سیر انجام گرفت که هم ویژگی های تجزیه پذیری و هم خاصیت ضدمیکروبی داشته باشد.مواد و روش ها: عصاره سیر از سیر تازه تهیه و بعد نانوذرات سلولز و نشاسته به روش شیمیایی سنتز گردید. برای تعیین ویژگی های نانوذرات نشاسته و سلولز, تصویربرداری میکروسکوپ الکترونی روبشی به کار رفت. با افزودن مخلوط سه ماده فوق بر روی پلیمر پلی اتیلن یک بیوفیلم تهیه شد که از نظر خاصیت ضدمیکروبی بر علیه دو باکتری, یک مخمر و یک کپک به تنهایی و در حضور شیر تا 6 هفته بررسی شد. داده ها با تست آماری t-test مقایسه شدند. معیار p<0.05 برای تعیین معنی داری اختلاف داده ها بکار رفت. آنالیزهای آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.یافته ها: بیوفیلم تهیه شده بر روی اشریشیا کلای بالاترین خاصیت ضدمیکروبی را داشت (با قطر هاله عدم رشد حدود 8.5 سانتی متر اطراف بیوفیلم). اثر ضدمیکروبی بیوفیلم سنتز شده در حضور شیر آلوده (بعنوان مدل بسته بندی شیر) به طور معنی داری نسبت به کنترل, که حاوی هیچ گونه بیوفیلمی نبود, بالاتر بود.نتیجه گیری: با نانوذرات نشاسته, سلولز و عصاره سیر که روی یک پلیمر قرار می گیرند می توان بیوفیلم ضدمیکروبی مناسبی تهیه نمود. نتایج حاصل از این پژوهش می تواند رویکرد جدیدی به سوی استفاده از بسته بندی های فعال ضدمیکروبی در صنایع غذایی جهت بهبود کیفیت, ایمنی و کاهش زباله های حاصل از غذا بحساب آید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حشمدارراوری، فائزه، یاسینی اردکانی، سیدعلی، و حکمتی مقدم، سیدحسین. (1396). ساخت بیوفیلم جدید بر پایه نانوذرات نشاسته, نانوذرات سلولز و عصاره سیر و بررسی خواص ضدمیکروبی آن به منظور استفاده در بسته بندی مواد غذایی. علوم غذایی و تغذیه، 15(1 (پیاپی 57) )، 73-86. SID. https://sid.ir/paper/143175/fa

    Vancouver: کپی

    حشمدارراوری فائزه، یاسینی اردکانی سیدعلی، حکمتی مقدم سیدحسین. ساخت بیوفیلم جدید بر پایه نانوذرات نشاسته, نانوذرات سلولز و عصاره سیر و بررسی خواص ضدمیکروبی آن به منظور استفاده در بسته بندی مواد غذایی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛15(1 (پیاپی 57) ):73-86. Available from: https://sid.ir/paper/143175/fa

    IEEE: کپی

    فائزه حشمدارراوری، سیدعلی یاسینی اردکانی، و سیدحسین حکمتی مقدم، “ساخت بیوفیلم جدید بر پایه نانوذرات نشاسته, نانوذرات سلولز و عصاره سیر و بررسی خواص ضدمیکروبی آن به منظور استفاده در بسته بندی مواد غذایی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 15، no. 1 (پیاپی 57) ، pp. 73–86، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143175/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button