Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,482
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

888
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب اسیدچرب و استرول روغن مغزهای خوراکی ایرانی شامل پسته، گردو، فندق و بادام تهیه شده به روش پرس سرد

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 84

چکیده

 مقدمه: روغن حاصل از پرس سرد مغزهای خوراکی به علت بازده مناسب, طعم منحصر به فرد و ترکیب لیپید سالم به عنوان روغن های خوراکی ارزشمند به کار می روند. با توجه به نقش مغزهای خوراکی در جلوگیری و کاهش بیماری های قلبی و سرطان و همچنین مصرف بالای آن به خصوص در ایران, در این پژوهش که بخشی از پروژه تحقیقاتی تدوین استاندارد بین المللی کدکس غذایی انواع روغن تهیه شده به روش پرس سرد است, به تعیین ترکیب اسیدهای چرب و استرول روغن چهار مغز خوراکی بر اساس مناطق ایران پرداخته شد.مواد و روش ها: برای شناسایی ترکیب شیمیایی روغن مغزهای خوراکی, چهار مغز خوراکی شامل پسته, گردو, فندق و بادام به ترتیب از مناطق کرمان, تویسرکان, قزوین و آذرشهر تبریز تهیه شد و روغن آن ها با استفاده از دستگاه پرس سرد در دمای 25oC استخراج گردید. سپس آزمون های اسیدچرب و استرول روغن با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) بر روی نمونه ها صورت گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که اسید اولئیک در سه روغن فندق (83.3%), بادام (67.67%) و پسته (63.3%) و اسید لینولئیک در روغن گردو (52.53%) اسیدچرب غالب بود. میزان اسیدهای چرب چندغیراشباع در روغن گردو (65.53%) به طور قابل توجهی بیش از سه روغن دیگر بود. هر چهار روغن مورد آزمون غنی از بتاسیتوسترول بود که بیشترین مقدار آن در روغن گردو (90.94%) و پس از آن در روغن فندق (90.56%), بادام (86.10%) و پسته (85.43%) قرار می گیرد.نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد که روغن این ارقام دارای میزان مطلوبی از اسید اولئیک و لینولئیک و فاقد اسیدهای چرب ترانس می باشد. روغن فندق از نظر میزان اسید اولئیک غنی تر بود که نشان می دهد پایداری اکسیداتیو بیشتری دارد درحالی که روغن گردو از نظر تغذیه ای مطلوب تر است. پیش بینی می شود روغن هر چهار مغز خوارکی به دلیل داشتن مقدار زیادی بتاسیتوسترول اثر فوق العاده ای در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان نشان دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پیراوی ونک، زهرا، و پورفلاطون، شبنم. (1394). ترکیب اسیدچرب و استرول روغن مغزهای خوراکی ایرانی شامل پسته, گردو, فندق و بادام تهیه شده به روش پرس سرد. علوم غذایی و تغذیه، 12(3 (پیاپی 47))، 77-84. SID. https://sid.ir/paper/143238/fa

    Vancouver: کپی

    پیراوی ونک زهرا، پورفلاطون شبنم. ترکیب اسیدچرب و استرول روغن مغزهای خوراکی ایرانی شامل پسته, گردو, فندق و بادام تهیه شده به روش پرس سرد. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛12(3 (پیاپی 47)):77-84. Available from: https://sid.ir/paper/143238/fa

    IEEE: کپی

    زهرا پیراوی ونک، و شبنم پورفلاطون، “ترکیب اسیدچرب و استرول روغن مغزهای خوراکی ایرانی شامل پسته, گردو, فندق و بادام تهیه شده به روش پرس سرد،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 12، no. 3 (پیاپی 47)، pp. 77–84، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143238/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا