مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,096
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی سینتیک انتقال جرم طی فرآیند آبگیری اسمزی بادمجان (.SolanumMelongena L)

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 76

چکیده

 مقدمه: در این پژوهش فرآیند آبگیری اسمزی برش های حلقوی بادمجان تحت تاثیر پارامترهای عملیاتی موردبررسی قرار گرفت. هدف از این مطالعه بررسی اثر دما, غلظت محلول اسمزی و نسبت نمونه به محلول اسمزی در زمان های تماس مختلف نمونه و محلول اسمزی بر محتوای رطوبتی طی سینتیک فرآیند آبگیری اسمزی و مقایسه دو مدل ریاضی و انتخاب بهترین مدل جهت توصیف سینتیک انتقال جرم می باشد.مواد و روش ها: فرآیند آبگیری اسمزی برش های حلقوی بادمجان در محلول اسمزی شامل کلرور سدیم با غلظت های 5, 10 و 15 درصد (وزنی- وزنی), دمای 30, 45 و 60 درجه سانتی گراد و نسبت نمونه به محلول اسمزی 1:10, 1:15 و 1:20 صورت گرفت. مقادیر خروج آب و نفوذ ماده جامد در غلظت های 5, 10 و 15 درصد (وزنی- وزنی) کلرور سدیم, دمای 30, 45 و 60 درجه سانتی گراد, نسبت نمونه به محلول اسمزی 1:10, 1:15 و 1:20 و در فواصل زمانی 0, 15, 30, 60, 90, 150, 210, 270 دقیقه محاسبه گردید. با استفاده از مدل پیشنهادی Magee و همکاران, (1983) و Azuara و همکاران (1992) مقادیر تعادلی خروج آب و نفوذ ماده جامد, همچنین شدت انتقال جرم محاسبه شد.یافته ها: سینتیک انتقال جرم و محتوی رطوبتی تابع تغییرات غلظت کلرور سدیم و دما در طی زمان می باشند. مدل پیشنهادی Azuara و همکاران با حداکثر همبستگی و با حداقل ریشه میانگین مربع خطا و مجموع مربعات خطا نسبت به مدل Magee بهتر می تواند سینتیک انتقال جرم را توصیف کند و همچنین مدل Azuara در شرایط نسبت نمونه به محلول اسمزی 1:15 با ضرایب همبستگی خروج آب 0.9792 و جذب ماده جامد 0.9386 در مقایسه با نسبت نمونه به محلول اسمزی 1:10 و 1:20 بیشترین تطابق را نشان می دهد.نتیجه گیری: مدل پیشنهادی Azuara و همکاران (1992) با توجه به حداکثر ضریب همبستگی و با حداقل ریشه میانگین مربع خطا و حداقل مجموع مربعات خطا, جهت مدل سازی سینتیک انتقال جرم به منظور به کارگیری در طراحی خشک کن های فرآیند اسمزی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بهمنی، علی اصغر، جعفری، سیدمهدی، و شهیدی، سیداحمد. (1394). مدل سازی سینتیک انتقال جرم طی فرآیند آبگیری اسمزی بادمجان (.SolanumMelongena L). علوم غذایی و تغذیه، 12(3 (پیاپی 47))، 65-76. SID. https://sid.ir/paper/143242/fa

    Vancouver: کپی

    بهمنی علی اصغر، جعفری سیدمهدی، شهیدی سیداحمد. مدل سازی سینتیک انتقال جرم طی فرآیند آبگیری اسمزی بادمجان (.SolanumMelongena L). علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛12(3 (پیاپی 47)):65-76. Available from: https://sid.ir/paper/143242/fa

    IEEE: کپی

    علی اصغر بهمنی، سیدمهدی جعفری، و سیداحمد شهیدی، “مدل سازی سینتیک انتقال جرم طی فرآیند آبگیری اسمزی بادمجان (.SolanumMelongena L)،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 12، no. 3 (پیاپی 47)، pp. 65–76، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143242/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button