Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,123
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنتز، شناسایی، بهینه سازی و مدلسازی تولید صمغ کردلان از Paenibacillus polymyxa بوسیله روش سطح پاسخ (RSM)

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 28

کلیدواژه

روش سطح پاسخ (RSM)Q2

چکیده

 مقدمه: صمغ کردلان یک بیوپلیمر پلی ساکاریدی باکتریایی است که از پیوند های (3¬1)-b دی گلیکوزیدی حاصل می شود. بعلت توانایی دلمه ای شدن و نگهداری آب, کردلان در تولید مواد غذایی متعدد نظیر انواع ژله ها, نودل ها و فیبرهای خوراکی کاربرد دارد. همچنین کردلان زیست تخریب پذیر, غیرسمی, دارای خواص بیولوژیکی و کاربردهای وسیعی در صنایع دارویی است. در این تحقیق برای اولین بار تولید, بهینه سازی ترکیبات محیط کشت ناپیوسته, مدل سازی تولید صمغ کردلان بوسیله سویهPaenibacillus polymyxa PTCC 1020 با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) و تعیین خصوصیات کردلان انجام شد.مواد و روش ها: پس از آماده سازی میکروارگانیزم و محیط کشت, ابتدا از طرح Plackett-Burman و تعداد 12 آزمایش بمنظور یافتن عوامل مغذی موثر از میان 11 متغیر محیط کشت ناپیوسته برای تولید کردلان استفاده شد. سپس با استفاده از روش سطح پاسخ با طرح مرکب مرکزی, 20 آزمایش برای بهینه سازی متغیرهای موثراستفاده شد. همچنین 4 روش FT-IR, XRD,13C NMR و DSC برای شناسایی کردلان بکار گرفته شد.یافته ها: نتایج نشان داد که 3 عامل مغذی بترتیب گلوکز, عصاره مخمر, تریتون 100-x در محیط کشت تولید کردلان موثر هستند. حداکثر تولید کردلان 4.75g/l از شرایط بهینه گلوکز(100g/l), عصاره مخمر(2.5g/l), تریتون (3g/l) 100-x بدست آمد. همچنین در این تحقیق, وزن مولکولی صمغ کردلان 1.7´106 Da با استفاده از GPC تعیین شد.نتیجه گیری: نتایج حاصل بیانگر این بود که سویه مورد مطالعه در این تحقیق توانایی تولید صمغ کردلان را با نرخ رشد ویژه (m) بیشتر نسبت به تحقیقات گذشته دارد. همچنین صحت تولید صمغ کردلان با استفاده از روش های شناسایی تایید شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رفیق، سیدمهدی، وثوقی، منوچهر، وزیری، علی، سیف کردی، علی اکبر، و ارجمند، مهدی. (1394). سنتز, شناسایی, بهینه سازی و مدلسازی تولید صمغ کردلان از Paenibacillus polymyxa بوسیله روش سطح پاسخ (RSM). علوم غذایی و تغذیه، 12(3 (پیاپی 47))، 13-28. SID. https://sid.ir/paper/143244/fa

    Vancouver: کپی

    رفیق سیدمهدی، وثوقی منوچهر، وزیری علی، سیف کردی علی اکبر، ارجمند مهدی. سنتز, شناسایی, بهینه سازی و مدلسازی تولید صمغ کردلان از Paenibacillus polymyxa بوسیله روش سطح پاسخ (RSM). علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛12(3 (پیاپی 47)):13-28. Available from: https://sid.ir/paper/143244/fa

    IEEE: کپی

    سیدمهدی رفیق، منوچهر وثوقی، علی وزیری، علی اکبر سیف کردی، و مهدی ارجمند، “سنتز, شناسایی, بهینه سازی و مدلسازی تولید صمغ کردلان از Paenibacillus polymyxa بوسیله روش سطح پاسخ (RSM)،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 12، no. 3 (پیاپی 47)، pp. 13–28، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143244/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا