مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

685
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پرتو فرابنفش و تنگستن بر میزان آفلاتوکسین B1 در آرد برنج

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 32

چکیده

 مقدمه: آفلاتوکسین ها متابولیت های ثانویه ای هستند که توسط برخی گونه های قارچ آسپرژیلوس در محصولات کشاورزی تولید شده و به دلیل اثرات جهش زایی و سرطان زایی در مصرف کنندگان از نظر بهداشتی, پزشکی و اقتصادی اهمیت زیادی دارند. هدف از این تحقیق مقایسه پرتوهای فرابنفش و تنگستن در کاهش آفلاتوکسین B1 در محیط آرد برنج می باشد. مواد و روش ها: آرد برنج آلوده شده با دو غلظت 50 و ng/g 100 از آفلاتوکسین B1 تولید شده توسط قارچ Aspergillus flavus در آزمایشگاه, در 5 زمان 10, 20, 30, 40 و50 دقیقه و 2 فاصله 7 و 14 سانتیمتر از منبع نور فرابنفش با طول موج 366 نانومتر و تنگستن 100 وات مورد پرتودهی قرار گرفت. سنجش آفلاتوکسین با استفاده از روش الایزای رقابتی و در دو تکرار انجام شد. میزان آفلاتوکسین با نمونه های شاهد با استفاده از نرم افزار تجزیه آماری SAS نسخه 9. 1 توسط آزمون دانکن مورد مقایسه قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد حداکثر (67 و 68%) و حداقل (14 و 18%) کاهش آفلاتوکسین B1 بعد از 50 و 10 دقیقه پرتودهی در فاصله 7 و 14 سانتیمتری به ترتیب توسط نور فرابنفش و تنگستن اتفاق می افتد. غلظت اولیه آفلاتوکسین B1 در نمونه های مورد بررسی تأثیری در میزان کاهش آفلاتوکسین بعد از پرتودهی نداشت اما کاهش فاصله تا منبع نور و افزایش زمان در معرض نور قرارگرفتن, موجب کاهش بیشتر آفلاتوکسین گردید (P≤ 0. 01). نتیجه گیری: هرچه فاصله بین آرد برنج آلوده به آفلاتوکسین B1 به منبع نور فرابنفش و تنگستن کمتر باشد کاهش آفلاتوکسین در اثر پرتودهی بیشتر رخ می دهد. در ضمن هرچه مدت زمان در معرض پرتو قرار گرفتن بیشتر باشد کاهش آفلاتوکسین هم بیشتر می شود. استفاده از این پرتوها در کاهش آلودگی مواد غذایی به آفلاتوکسین می تواند مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بازگیر، محسن، محمدی منش، حسین، و فانی، سیدرضا. (1398). اثر پرتو فرابنفش و تنگستن بر میزان آفلاتوکسین B1 در آرد برنج. علوم غذایی و تغذیه، 16(4 (پیاپی 64) )، 25-32. SID. https://sid.ir/paper/143251/fa

    Vancouver: کپی

    بازگیر محسن، محمدی منش حسین، فانی سیدرضا. اثر پرتو فرابنفش و تنگستن بر میزان آفلاتوکسین B1 در آرد برنج. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1398؛16(4 (پیاپی 64) ):25-32. Available from: https://sid.ir/paper/143251/fa

    IEEE: کپی

    محسن بازگیر، حسین محمدی منش، و سیدرضا فانی، “اثر پرتو فرابنفش و تنگستن بر میزان آفلاتوکسین B1 در آرد برنج،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 16، no. 4 (پیاپی 64) ، pp. 25–32، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143251/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button