مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,970
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از ارقام مختلف دانه کلزا

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 29

چکیده

 مقدمه: با توجه به کمبود روغن خوراکی در کشور و نیز میزان بالای واردات روغن, توجه به منابع روغنی حایز اهمیت است. دانه کلزا یکی از دانه های روغنی غنی از روغن بوده که می تواند جهت کاهش وابستگی ها و خروج ارز از کشور موثر باشد. این مجموعه, تحقیقی پیرامون خصوصیات شیمیایی روغن ارقام مختلف اصلاح شده دانه کلزا و مقایسه آنها با یکدیگر جهت شناسایی و معرفی ارقام برتر از نظر صفات مورد آزمون می باشد.مواد و روش ها: در این تحقیق 11 نمونه اصلاح شده دانه کلزا از موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج, به طور کاملا تصادفی انتخاب شد. روغن هر یک از نمونه ها توسط حلال استخراج و پس از تعیین درصد آن, خصوصیات شیمیایی روغن های استخراج شده مانند ترکیب اسیدهای چرب, اندیس یدی, درصد ترکیبات غیرصابونی شونده, استرول ها, توکوفرول ها, درصد اسید چرب آزاد و غلظت فسفر و فسفولیپید به طور جداگانه مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که ارقام مختلف دانه کلزا دارای 75.47 – 20.37 درصد روغن است. ترکیب اسیدهای چرب روغن نمونه ها بطور میانگین شامل 7% اسیدهای چرب اشباع, 66% اسیدهای چرب تک غیر اشباع و 27% اسیدهای چرب چند غیر اشباعی می باشد. درصد ترکیبات غیرصابونی شونده روغن ارقام مختلف بین 77.1 – 76.4 درصد متغیر است.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که رقم های مورد بررسی در همه صفات با هم تفاوت معنی دار داشتند. بتاسیتواسترول, استرول غالب و گاما توکوفرول, توکوفرول اصلی روغن کلزا را تشکیل می دهند. از  اسید اولئیک, اسید چرب غالب نمونه های مورد بررسی می باشد و نظر به اینکه ارقام مورد بررسی اصلاح شده بودند اسید اروسیک به میزان بسیار ناچیز در روغن نمونه ها  موجود بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کدیور، شیدا، قوامی، مهرداد، قراچورلو، مریم، و دلخوش، بابک. (1389). ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از ارقام مختلف دانه کلزا. علوم غذایی و تغذیه، 7(2 (پیاپی 26))، 19-29. SID. https://sid.ir/paper/143261/fa

    Vancouver: کپی

    کدیور شیدا، قوامی مهرداد، قراچورلو مریم، دلخوش بابک. ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از ارقام مختلف دانه کلزا. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1389؛7(2 (پیاپی 26)):19-29. Available from: https://sid.ir/paper/143261/fa

    IEEE: کپی

    شیدا کدیور، مهرداد قوامی، مریم قراچورلو، و بابک دلخوش، “ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از ارقام مختلف دانه کلزا،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 7، no. 2 (پیاپی 26)، pp. 19–29، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143261/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button