مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

895
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقادیر 5- هیدروکسی متیل فورفورال در خشکبارهای پرمصرف ایران

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 76

چکیده

 مقدمه: در حین تیمار حرارتی مواد غذایی بین آمینواسیدها و قندهای احیا کننده واکنش میلارد رخ می دهد. 5- هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) از محصولات حد واسط این واکنش است. با توجه به مضر بودن HMF و اهمیت تغذیه ای خشکبار, هدف این مطالعه اندازه گیری میزان HMF میوه های خشک و بررسی رابطه آن با خواص شیمیایی می باشد.مواد و روش ها: 50 نمونه از میوه های خشک پرمصرف بازار جهت اندازه گیری محتوای HMF توسط دستگاه HPLC جمع آوری شدند. ویژگی های شیمیایی با استفاده از روش های استاندارد مرسوم اندازه گیری شد. همبستگی بین میزان HMF و ویژگی های شیمیایی توسط آزمون همبستگی پیرسون بررسی شد.یافته ها: بیشترین و کمترین مقدار HMF مربوط به لواشک (8569.85 mg/kg) و کشمش طلایی (80.49 mg/kg) بود. بین میزان HMF و رطوبت مویز و کشمش تیره (p<0.05, r=-0.86) و بین میزان اسیدیته و HMF لواشک (p<0.05, r=0.81) و بین میزان HMF و مقدار قند کل خرما همبستگی معنی داری وجود داشت (p<0.05, r =0.81). نتیجه گیری: مقدار HMF موجود در میوه های خشک بالا و به مقدار میانگین 2243.19mg/kg بوده که موجب ورود مقدار زیادی از آن از طریق رژیم غذایی به بدن می شود. بنابراین مطالعات بیشتری در زمینه بررسی زیست دسترسی HMF مورد نیاز است. همچنین نتیجه گرفته شد که ویژگی های شیمیایی بسته به شرایط نگهداری و فرآوری میوه ها ارتباط موثری با مقدار HMF خشکبار دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    علی زاده، محمد، رحیم زاده، نوشین، و خیروری، ثریا. (1394). بررسی مقادیر 5- هیدروکسی متیل فورفورال در خشکبارهای پرمصرف ایران. علوم غذایی و تغذیه، 12(4 (پیاپی 48))، 69-76. SID. https://sid.ir/paper/143281/fa

    Vancouver: کپی

    علی زاده محمد، رحیم زاده نوشین، خیروری ثریا. بررسی مقادیر 5- هیدروکسی متیل فورفورال در خشکبارهای پرمصرف ایران. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛12(4 (پیاپی 48)):69-76. Available from: https://sid.ir/paper/143281/fa

    IEEE: کپی

    محمد علی زاده، نوشین رحیم زاده، و ثریا خیروری، “بررسی مقادیر 5- هیدروکسی متیل فورفورال در خشکبارهای پرمصرف ایران،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 12، no. 4 (پیاپی 48)، pp. 69–76، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143281/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button