Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

683
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

721
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و پایداری اکسیداتیو نانوکپسول های روغن ماهی درشرایط مختلف نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 72

چکیده

 مقدمه: فواید پزشکی و بهداشتی مصرف اسید های چرب امگا 3 و همچنین حساسیت بالای اسید های چرب غیر اشباع به اکسیداسیون باعث گردید تا استفاده از ریزپوشانی روغن ماهی به منظور غنی سازی فرآورده های غذایی و دارویی رواج بیشتری پیدا کند. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نانوکپسول های روغن ماهی و همچنین بررسی پایداری اکسایشی آنها طی نگهداری در رطوبت های نسبی صفر و 24 درصد انجام گرفت. مواد و روش ها: امولسیون روغن ماهی با نسبت 4: 1 (روغن: پوشش) با ترکیبات دیواره ای شامل مالتودکسترین (M), نشاسته اصلاح شده (Hi-cap) و کنستانتره آب پنیر (WPC) تهیه و به روش سونیکاسیون, نانوکپسول ها آماده گردیدند. خصوصیات امولسیون و پودر نانوکپسول تولید شده شامل ثبات امولسیون, ویسکوزیته ظاهری, رطوبت پودر, ضریب ریزپوشانی, اندازه ذرات و مورفولوژی نانوکپسول ها مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: با توجه به نتایج, کمترین مقدار درجه خامه ای شدن و ویسکوزیته به ترتیب در نانوکپسول های با پوشش ترکیبی از M+Hi-cap+WPC و مالتودکسترین مشاهده گردید. میزان رطوبت بین تیمارها مشخص نمود که تیمار M+Hi-cap حاوی بیشترین میزان رطوبت بود. کمترین و بیشترین اندازه ذرات به ترتیب در تیمارهای M+Hi-cap+WPC و M مشاهده گردید. همچنین, بهترین راندمان ریزپوشانی در نانوکپسول های با دیواره M+Hi-cap+WPC حاصل شد. تصاویر میکروسکوپ SEM حاکی از ورقه ای بودن پودرهای حاصل از ریزپوشانی با خشک کن انجمادی بودند. نگهداری پودر نانوکپسوله طی 21 روز با رطوبت نسبی صفر و 24% حاکی از افزایش مقادیر پراکسید و پاراآنیزیدین بود؛ میزان پراکسید و پاراآنیزیدین در رطوبت 24% به طور قابل توجهی بیشتر از رطوبت صفر% بوده و بالاترین میزان ثبات اکسایشی در نانوکپسول های با دیواره M+Hi-cap+WPC مشاهده گردید. نتیجه گیری: بر پایه یافته های تحقیق, رطوبت نسبی عامل تاثیرگذار بر روند اکسیداسیون نانوکپسول های حامل روغن ماهی بوده و بکارگیری تکنیک نانوریزپوشانی روشی عملی و مؤثر برای افزایش پایداری روغن ماهی به منظور غنی سازی موادغذایی و ارتقای سلامتی انسان می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، شهلا، اجاق، سیدمهدی، و حسنی، شیرین. (1398). بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و پایداری اکسیداتیو نانوکپسول های روغن ماهی درشرایط مختلف نگهداری. علوم غذایی و تغذیه، 16(3 (پیاپی 63) )، 59-72. SID. https://sid.ir/paper/143300/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی شهلا، اجاق سیدمهدی، حسنی شیرین. بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و پایداری اکسیداتیو نانوکپسول های روغن ماهی درشرایط مختلف نگهداری. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1398؛16(3 (پیاپی 63) ):59-72. Available from: https://sid.ir/paper/143300/fa

    IEEE: کپی

    شهلا احمدی، سیدمهدی اجاق، و شیرین حسنی، “بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و پایداری اکسیداتیو نانوکپسول های روغن ماهی درشرایط مختلف نگهداری،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 16، no. 3 (پیاپی 63) ، pp. 59–72، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143300/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا