مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,801
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

869
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نحوه اندازه گیری آکریل آمید در نان های مسطح سنتی شهرستان کرمان به روش SPE-GC/FID

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 66

چکیده

 مقدمه: آکریل آمید یک ترکیب سرطان زا می باشد که در دسته مشخصی از غذاها که فرایند حرارتی را سپری کرده اند بوجود می آید. این تحقیق با هدف اندازه گیری و مقایسه میزان آکریل آمید در انواع نان های سنتی پخت شده در شهرستان کرمان با استفاده از روش ارزان قیمت و در دسترس GC-FID انجام گردید.مواد و روش ها: برای تهیه هر نمونه نان به تفکیک, از چهار نوع نان تافتون, سنگک, لواش و بربری به طریق نمونه برداری تصادفی طبقه ای از نوع میدانی و با مراجعه به مناطق تعیین شده و بسته به جمعیت نانوایی ها نمونه برداری انجام شد و به منظور استخراج و اندازه گیری مقدار آکریل آمید از کارتریج استخراج فاز جامد "Oasis HLB" و بکارگیری دستگاه GC-FID مجهز به ستون قطبی DB-FFAP استفاده گردید.یافته ها: با توجه به نتایج بدست آمده غلظت آکریل آمید در هر یک از نمونه نان های تافتون, سنگک, لواش و بربری به ترتیب 141, 101, غیرقابل اندازه گیری (بسیار ناچیز) و 127 نانوگرم بر گرم (ppb) محاسبه شد.نتیجه گیری: استخراج فاز جامد, روش بسیار مناسبی برای آماده سازی نمونه است, که آنالیت را به وسیله جذب روی فاز جامد, از محلول مورد نظر جداسازی و تغلیظ می نماید. با استفاده از تکنیک SPE و بکارگیری ستون های قطبی در دستگاه گازکروماتوگراف با آشکارساز یونش شعله ای در حالت Splitless می توان آکریل آمید را تا حد 50 نانوگرم بر گرم در مواد غذایی اندازه گیری کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    متقی، محمدمهدی، هنرور، مسعود، سیدین اردبیلی، سیدمهدی، و مهربانی، میترا. (1391). بررسی نحوه اندازه گیری آکریل آمید در نان های مسطح سنتی شهرستان کرمان به روش SPE-GC/FID. علوم غذایی و تغذیه، 9(4 (پیاپی 36))، 61-66. SID. https://sid.ir/paper/143312/fa

    Vancouver: کپی

    متقی محمدمهدی، هنرور مسعود، سیدین اردبیلی سیدمهدی، مهربانی میترا. بررسی نحوه اندازه گیری آکریل آمید در نان های مسطح سنتی شهرستان کرمان به روش SPE-GC/FID. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1391؛9(4 (پیاپی 36)):61-66. Available from: https://sid.ir/paper/143312/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی متقی، مسعود هنرور، سیدمهدی سیدین اردبیلی، و میترا مهربانی، “بررسی نحوه اندازه گیری آکریل آمید در نان های مسطح سنتی شهرستان کرمان به روش SPE-GC/FID،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 9، no. 4 (پیاپی 36)، pp. 61–66، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143312/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button