مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

792
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین پروفیل اسیدهای چرب و ترکیبات غذایی موجود در گوشت ماهی شوریده (Otolithes ruber)

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 84

چکیده

 مقدمه: ماهی شوریده (Otolithes rubber) از جمله گونه های مهم در آب های خلیج فارس و دریای عمان می باشد که از لحاظ ارزش اقتصادی از دیرباز مورد توجه بوده است. در این تحقیق, ترکیبات غذایی و اسیدهای چرب موجود در گوشت این ماهی ارزیابی گردید.مواد و روش ها: برای اندازه گیری فاکتورهای رطوبت, خاکستر, چربی و پروتئین از روش های استاندارد AOAC به ترتیب با شماره های 952.08, 938.08,948.16  و 968.06 و برای آنالیز اسیدهای چرب از روش Murph (1993) استفاده شد.یافته ها: آنالیزهای غذایی ماهی شوریده نشان می هد که میزان پروتئین در گوشت این ماهی 15.21 درصد می باشد. اما این ماهی با 4.12 درصد چربی جزء ماهیان پرچرب محسوب نمی شود. مقادیر خاکستر و رطوبت به ترتیب 2.10 و  76.51درصد اندازه گیری گردید. مقدار اسیدهای چرب اشباع (SFA), اسیدهای چرب تک غیر اشباع (MUFA) و اسیدهای چرب چند غیر اشباع (PUFA) به ترتیب34.76 , 39.06, 22.22 درصد از کل اسیدهای چرب, به دست آمد. اسید پالمتیک (23.16 درصد) و اسید استئاریک (8.58 درصد) بیشترین اسیدهای چرب اشباع بوده اند. فراوانترین اسیدهای چرب غیر اشباع, اسید اولئیک (22.69 درصد) و اسید دوکوزا هگزانوئیک (12.23 درصد) می باشند.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان می دهد که ماهی شوریده منبع خوبی از پروتئین است. همچنین نسبت اسیدهای چرب امگا 3 به امگا 6 (4.19) بیان کننده غنی بودن گوشت ماهی شوریده از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد و بنابراین این ماهی می تواند به عنوان یک غذای دریایی سالم و مغذی در سبد غذایی خانواده های ایرانی قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ضیابیان نوربخش، هانیه. (1391). تعیین پروفیل اسیدهای چرب و ترکیبات غذایی موجود در گوشت ماهی شوریده (Otolithes ruber). علوم غذایی و تغذیه، 9(4 (پیاپی 36))، 77-84. SID. https://sid.ir/paper/143321/fa

Vancouver: کپی

ضیابیان نوربخش هانیه. تعیین پروفیل اسیدهای چرب و ترکیبات غذایی موجود در گوشت ماهی شوریده (Otolithes ruber). علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1391؛9(4 (پیاپی 36)):77-84. Available from: https://sid.ir/paper/143321/fa

IEEE: کپی

هانیه ضیابیان نوربخش، “تعیین پروفیل اسیدهای چرب و ترکیبات غذایی موجود در گوشت ماهی شوریده (Otolithes ruber)،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 9، no. 4 (پیاپی 36)، pp. 77–84، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143321/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button