مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,066
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تهیه و بررسی خواص فیزیکی - مکانیکی فیلم گلوتن و مقایسه آن با فیلم پلی اتیلن با دانسیته پایین (LDPE)

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 56

چکیده

 مقدمه: در حال حاضر تلاش صنایع بسته بندی و غذایی در جهت کاهش بسته بندی مواد غذایی و استفاده از مواد تجزیه پذیر به عنوان دوستدار طبیعت و جایگزین پلیمرهای سنتزی هم از نظر قیمت و هم به دلایل زیست محیطی می باشد. هدف از این پژوهش ارزیابی خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم تهیه شده از گلوتن گندم و مقایسه آن با فیلم پلی اتیلن با دانسیته پایین (LDPE) می باشد.مواد و روش ها: فیلم های خوراکی از گلوتن با درصدهای مختلف (1.5, 3 و 5 درصد) از گلیسرول با دو روش اختلاط معمولی و همچنین اختلاط از طریق تابش امواج فراصوت تهیه گردید و از نظر درصد ازدیاد طول, مقاومت به پارگی و همچنین حلالیت در آب و اسید و میزان نفوذپذیری به اکسیژن مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: مقایسه نتایج آزمون خواص مکانیکی و نفوذپذیری فیلم های تهیه شده از اختلاط به روش فرا صوت با نمونه های معمولی نشان داد که تابش فراصوت اثری روی خواص مذکور ندارد. فرایند انجماد در فیلم گلوتن سبب افزایش استحکام کششی به میزان 75 درصد و ازدیاد طول در پارگی 300 درصد گردید. همچنین مقایسه خواص مکانیکی فیلم های گلوتن با فیلم LDPE نشان داد فیلم گلوتن از نظر خواص به ویژه در مقادیر 3 درصد وزنی از گلیسرول قابل مقایسه با فیلم های پلیمری با منشا نفتی می باشد.نتیجه گیری: نتایج نفوذپذیری نسبت به اکسیژن نشان داد فیلم گلوتن به دلیل داشتن نفوذپذیری اکسیژن بسیار پایین تر نسبت به فیلم LDPE می تواند به عنوان یک ممانعت کننده گاز اکسیژن قوی در صنایع بسته بندی به کار رود. علاوه بر این به عنوان یک فیلم خوراکی و دوستدار محیط زیست, در بسته بندی با نفوذپذیری کنترل شده موثر جهت جلوگیری از فساد مواد غذایی به کار رود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اعرابی، اعظم، عبادی دهاقانی، حسن، وکیلی، سمانه، و خوش اخلاق، شهره. (1395). تهیه و بررسی خواص فیزیکی - مکانیکی فیلم گلوتن و مقایسه آن با فیلم پلی اتیلن با دانسیته پایین (LDPE). علوم غذایی و تغذیه، 13(3 (پیاپی 51))، 47-56. SID. https://sid.ir/paper/143323/fa

    Vancouver: کپی

    اعرابی اعظم، عبادی دهاقانی حسن، وکیلی سمانه، خوش اخلاق شهره. تهیه و بررسی خواص فیزیکی - مکانیکی فیلم گلوتن و مقایسه آن با فیلم پلی اتیلن با دانسیته پایین (LDPE). علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1395؛13(3 (پیاپی 51)):47-56. Available from: https://sid.ir/paper/143323/fa

    IEEE: کپی

    اعظم اعرابی، حسن عبادی دهاقانی، سمانه وکیلی، و شهره خوش اخلاق، “تهیه و بررسی خواص فیزیکی - مکانیکی فیلم گلوتن و مقایسه آن با فیلم پلی اتیلن با دانسیته پایین (LDPE)،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 13، no. 3 (پیاپی 51)، pp. 47–56، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143323/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button