مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,335
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تهیه و ارزیابی شاخص های رنگی نانوکمپلکس های کورکومین

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 46

چکیده

 مقدمه: کورکومین پلی فنل طبیعی و مهمترین جز رنگی زردچوبه است که دارای فعالیت های بیولوژیکی متعددی می باشد. با این حال استفاده از این ماده رنگی با ارزش به دلیل حلالیت آبی پایین و ناپایداری در شرایط نامطلوب شیمیایی محدود می باشد. انکپسولاسیون روشی برای غلبه بر این موانع می باشد. هدف از این پژوهش, تهیه و ارزیابی نانوکپسول های کورکومین به منظور حفظ و بهبود ویژگی های رنگی کورکومین می باشد.مواد و روش ها: ابتدا فاز آلی شامل کورکومین در اتانول به فاز آبی شامل سدیم کازئینات, صمغ عربی و تویین 20 اضافه شد. در مرحله بعدی با کاهش pH از 7 به 5.2, 5 و 4.8, نانوذرات تشکیل شدند. اندازه گیری سایز ذرات با استفاده از دستگاه اندازه گیری سایز ذرات و ارزیابی شاخص های رنگی با استفاده از دستگاه هانترلب انجام شد. به منظور بررسی اثر 4 متغیر مستقل غلظت سدیم کازئینات (%0.3-0.1), غلظت صمغ عربی (%1-0.5), غلظت تویین 20 (%0.2-0) و pH (5.2-4.8) بر پاسخ های مد نظر از طرح Box–Behnken سطح پاسخ استفاده شد. جهت بررسی تشکیل کمپلکس بین اجزای سیستم و کورکومین از آزمون طیف سنجی فروسرخ استفاده شد.یافته ها: نتایج آنالیز واریانس نشان داد که اثر متغیرهای مستقل بر پاسخ ها معنی دار بوده است. با افزایش غلظت بیوپلیمرها سایز ذرات از 120 نانومتر به 984 نانومتر افزایش یافت. با افزایش غلظت سدیم کازئینات, روشنایی نمونه ها کاهش یافت. نمونه های دارای تویین 20 روشنایی و L* بالاتری داشتند. با کاهش سایز ذرات, شدت رنگ نمونه ها افزایش یافت. ناپدید شدن پیک های کورکومین در طیف نانو ذرات بیانگر کپسوله شدن آن می باشد.نتیجه گیری: بهترین نمونه با کوچک ترین اندازه ذرات و بهترین شاخص های رنگی کورکومین در غلظت سدیم کازئینات 0.2%, صمغ عربی 0.75%, تویین 20 به مقدار 0.1% و 5pH بدست آمد. نانوکپسول های تولیدی را می توان به عنوان حامل مواد مغذی هیدروفوب و در عین حال عامل رنگی در غذاهای عملگرا و محصولات نوشیدنی مورد استفاده قرار داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیخ زاده، شقایق، علیزاده، محمد، رضازاد، محمود، و همیشه کار، حامد. (1395). تهیه و ارزیابی شاخص های رنگی نانوکمپلکس های کورکومین. علوم غذایی و تغذیه، 13(3 (پیاپی 51))، 33-46. SID. https://sid.ir/paper/143330/fa

    Vancouver: کپی

    شیخ زاده شقایق، علیزاده محمد، رضازاد محمود، همیشه کار حامد. تهیه و ارزیابی شاخص های رنگی نانوکمپلکس های کورکومین. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1395؛13(3 (پیاپی 51)):33-46. Available from: https://sid.ir/paper/143330/fa

    IEEE: کپی

    شقایق شیخ زاده، محمد علیزاده، محمود رضازاد، و حامد همیشه کار، “تهیه و ارزیابی شاخص های رنگی نانوکمپلکس های کورکومین،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 13، no. 3 (پیاپی 51)، pp. 33–46، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143330/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button