Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,411
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

891
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر نان های تهیه شده از دانه کتان (Linum usitatissimum) بر قند خون بیماران دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 96

چکیده

 مقدمه: دیابت یک عارضه است که از اختلال متابولیکی پیچیده ناشی می گردد که امروزه سلامتی بسیاری از افراد جامعه را به خطر می اندازند و به عنوان یک عامل نگران کننده در کشورهای صنعتی به شمار می آید. رژیم غذایی افراد یکی از عواملی است که می تواند در تنظیم قند خون موثر باشد. به نظر می رسد دانه های کتان Linum usitatissimum از جهت اینکه غنی ازاسید آلفا لینولئیک (ALA) مقادیر زیادی فیتوکمیکال, غنی از فیبر رژیمی و پروتئین می باشند برای بیماران دیابتی می تواند مناسب باشد.مواد و روش ها: برای انجام آزمون, 30 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که رژیم غذایی آنها زیر نظر پزشک تغذیه انجام می-گرفت انتخاب شده و به مدت 14 روز در رژیم غذایی آنها از نان های کتان استفاده شد و قند خون این افراد قبل و بعد از مصرف نان-های تهیه شده از آرد کتان مورد آزمون قرار گرفت و اثر مصرف کتان بررسی گردید.یافته ها: با توجه به نتایج به دست آمده از انجام آزمون فرض مقدار قند خون قبل و بعد از تغذیه با دانه کتان تفاوت معناداری در سطح اطمینان 95% نشان داد به طوریکه میانگین قند خون از mg/100m1 123.615 به مقدار mg/100m1 99.462 کاهش یافت.نتیجه گیری: این تحقیق تاثیر آرد کتان بر قند خون بیماران دیابتی نوع 2 را نشان داد. مصرف نان های کتان منجر به کاهش قند خون بیماران گردید و در مقادیر بالاتر قند خون این کاهش بیشتر مشاهده گردید. به نظر می رسد فیتواستروژنهای موجود در کتان نقش موثری را در درمان بیماری دیابت و چاقی ایفاء می کنند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فضیلتی، محمد، اعرابی، اعظم، و تدین چهارسوقی، علی. (1393). بررسی اثر نان های تهیه شده از دانه کتان (Linum usitatissimum) بر قند خون بیماران دیابتی. علوم غذایی و تغذیه، 11(3 (پیاپی 43))، 91-96. SID. https://sid.ir/paper/143341/fa

    Vancouver: کپی

    فضیلتی محمد، اعرابی اعظم، تدین چهارسوقی علی. بررسی اثر نان های تهیه شده از دانه کتان (Linum usitatissimum) بر قند خون بیماران دیابتی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1393؛11(3 (پیاپی 43)):91-96. Available from: https://sid.ir/paper/143341/fa

    IEEE: کپی

    محمد فضیلتی، اعظم اعرابی، و علی تدین چهارسوقی، “بررسی اثر نان های تهیه شده از دانه کتان (Linum usitatissimum) بر قند خون بیماران دیابتی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 11، no. 3 (پیاپی 43)، pp. 91–96، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143341/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا