مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,109
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان اکریل آمید در انواع چیپس های سیب زمینی تولیدی ایران با روش گاز کروماتوگرافی - طیف سنج جرمی

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 14

چکیده

 مقدمه: اکریل آمید یک ماده سرطان زای احتمالی است که در مواد غذایی غنی از کربوهیدرات در اثر فرآیندهای حرارتی با دمای بالا ایجاد شده و بنا به گزارش سازمان جهانی بهداشت, این ماده علت یک سوم از سرطان های مرتبط با تغذیه می باشد. هدف این تحقیق, تعیین و اعلام وضعیت ایمنی غذایی چیپس های سیب زمینی تولیدی در کشور از نظر میزان اکریل آمید در آنها می باشد.مواد و روش ها: در این تحقیق از انواع چیپس های سیب زمینی موجود (از 5 تولیدکننده اصلی) در بازار داخلی کشور به صورت تصادفی در ماه های مختلف نمونه برداری شده و میزان اکریل آمید آنها به روش گاز کروماتوگرافی - طیف سنج جرمی اندازه گیری گردید.یافته ها: نتایج نشان داد کمترین میزان اکریل آمید (1512 ppb) مربوط به نمونه چیپس نمکی شرکت ج و بیشترین میزان آن (2877 ppb) مربوط به نمونه چیپس گوجه ای شرکت ج بود. مقدار اکریل آمید یک بسته چیپس سیب زمینی 65 گرمی در نمونه های آنالیز شده از 98.3 تا 187 میکروگرم متغیر بود.نتیجه گیری: مصرف یک بسته چیپس 65 گرمی حاوی کمترین مقدار اکریل آمید, میزان 98.3 میکروگرم اکریل آمید وارد بدن فرد مصرف کننده می کند. این میزان به ترتیب 2.5 و 1.4 برابر بیشتر از میزان توصیه شده دریافت روزانه اکریل آمید برای افراد 40 و 70 کیلوگرمی می باشد. بنابراین نظارت و کنترل هر چه سریع تر بر بخش تولید فراورده های سیب زمینی از این نظر بسیار ضروری و حیاتی به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جمشیدیان، مجید، و ماهرانی، بهنوش. (1390). تعیین میزان اکریل آمید در انواع چیپس های سیب زمینی تولیدی ایران با روش گاز کروماتوگرافی - طیف سنج جرمی. علوم غذایی و تغذیه، 9(1 (پیاپی 33))، 5-14. SID. https://sid.ir/paper/143347/fa

    Vancouver: کپی

    جمشیدیان مجید، ماهرانی بهنوش. تعیین میزان اکریل آمید در انواع چیپس های سیب زمینی تولیدی ایران با روش گاز کروماتوگرافی - طیف سنج جرمی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1390؛9(1 (پیاپی 33)):5-14. Available from: https://sid.ir/paper/143347/fa

    IEEE: کپی

    مجید جمشیدیان، و بهنوش ماهرانی، “تعیین میزان اکریل آمید در انواع چیپس های سیب زمینی تولیدی ایران با روش گاز کروماتوگرافی - طیف سنج جرمی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 9، no. 1 (پیاپی 33)، pp. 5–14، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143347/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button