مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,831
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,191
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس کاکوتی و بررسی اثر ضدمیکروبی آن بر روی مخمر کلویورومایسس مارکسیانوس

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 107

چکیده

 مقدمه: اسانس های گیاهی در صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارند و دارای خاصیت ضدمیکروبی بر طیف وسیعی از میکروارگانیزم ها می باشند. در این تحقیق اثر ضدمیکروبی اسانس گیاه کاکوتی در شرایط آزمایشگاهی بر روی مخمر کلویورومایسس مارکسیانوس مورد مطالعه قرار گرفت و نیز اسانس جهت شناسایی ترکیبات متشکله تجزیه شد.مواد و روش ها: شناسایی ترکیبات اسانس کاکوتی توسط تزریق نمونه به دستگاه GC/MS انجام شد. جهت بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس, غلظتهای مختلف اسانس (3, 2, 1, 0.75, 0.5, 0.25 و 0.2 درصد) به محیط کشت YM Agar (محیط کشت مناسب مخمر) اضافه گردید و رشد یا عدم رشد مخمر در این شرایط بررسی شد.یافته ها : دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف نگار جرمی, 33 ترکیب مختلف را در اسانس جداسازی و شناسایی کرد که از بین آنها 6 ترکیب بیش از 65 درصد اسانس را تشکیل می داد که به ترتیب پولگون (27.15%), آلفا - ترپینیل استات (10.83%), تیمول (9.71%), گرانیول (8.26%), منتون (6.82%) و آلفا - ترپینئول (3.79%) است. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) اسانس کاکوتی در محیط کشت برای مخمر کلویورومایسس مارکسیانوس 0.25% بود.نتیجه گیری: گیاه کاکوتی دارای اثر بازدارندگی بر روی مخمر کلویورومایسس مارکسیانوس می باشد. از آنجایی که ترکیبات ضدمیکروبی روغنها در حقیقت فنولیکها و ترپنها هستند, احتمالا نحوه مکانیسم اثر ضدمیکروبی آنها مشابه دیگر ترکیبات فنولیکی و ترپنی می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شافعی، مریم، شریفان، انوشه، و آقازاده مشگی، مه زاد. (1390). شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس کاکوتی و بررسی اثر ضدمیکروبی آن بر روی مخمر کلویورومایسس مارکسیانوس. علوم غذایی و تغذیه، 9(1 (پیاپی 33))، 101-107. SID. https://sid.ir/paper/143350/fa

Vancouver: کپی

شافعی مریم، شریفان انوشه، آقازاده مشگی مه زاد. شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس کاکوتی و بررسی اثر ضدمیکروبی آن بر روی مخمر کلویورومایسس مارکسیانوس. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1390؛9(1 (پیاپی 33)):101-107. Available from: https://sid.ir/paper/143350/fa

IEEE: کپی

مریم شافعی، انوشه شریفان، و مه زاد آقازاده مشگی، “شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس کاکوتی و بررسی اثر ضدمیکروبی آن بر روی مخمر کلویورومایسس مارکسیانوس،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 9، no. 1 (پیاپی 33)، pp. 101–107، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143350/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button