Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,064
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر بسته بندی در اتمسفر تعدیل یافته بر ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی تمشک با روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 56

چکیده

 مقدمه: میوه تمشک می تواند به عنوان یک منبع خوب از ریزمغذی های گوناگون (آنتوسیانین, پلی فنول, اسید آسکوربیک, فیبر, پروتئین, مواد معدنی) مورد توجه قرار گیرد. تمشک به علت فعالیت متابولیکی بالا و حساسیت به پوسیدگی قارچی به ویژه کپک خاکستری, یکی از میوه های بسیار فساد پذیر بوده و طول عمر پایینی دارد. استفاده از بسته بندی با اتمسفر تعدیل یافته, قابلیت ماندگاری میوه های فساد پذیری مانند تمشک را افزایش داده و ارزش تجاری آنها را بالا می برد.مواد و روش ها: در این تحقیق به منظور بررسی اثر سه متغیر شامل نسبت گاز دی اکسیدکربن به اکسیژن (در سه سطح صفر, یک و دو حجمی-حجمی), زمان ( صفر, پنج و 10 روز) و مقدار ماده ضد عفونی کننده پرکلرین (صفر, 250 و ppm 500) بر میزان افت وزن, اسیدیته, بافت و بارمیکروبی میوه تمشک از طرح مرکب مرکزی استفاده شد. میوه تمشک در بسته بندی های پلیمری دو لایه اتیلن- پلی آمید با ضخامت 50 میکرون بسته بندی و در دمای 4 درجه سلسیوس نگهداری شدند.یافته ها: نتایج آنالیز واریانس نشان داد که تاثیرات خطی, درجه دوم و متقابل پارامترهای زمان, غلظت پرکلرین و نسبت CO2/O2 بر روی خواص کیفی میوه تمشک در دوره ماندگاری معنی دار بوده است. افزایش غلظت پرکلرین و افزایش نسبت CO2/O2 در حفظ خصوصیات کیفی میوه تمشک اثر مثبتی داشته و اثر منفی زمان را بر خصوصیات کیفی میوه تمشک کاهش داده است.نتیجه گیری: استفاده از بسته بندی تحت اتمسفرتعدیل یافته می تواند روند کاهش در خصوصیات کیفی تمشک را کند نموده و از شدت افت کیفیت آن بکاهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی، قاسم، صادقی، سعید، کرمی، زهره، امام جمعه، زهرا، و جوکی، محمد. (1393). بررسی اثر بسته بندی در اتمسفر تعدیل یافته بر ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی تمشک با روش سطح پاسخ. علوم غذایی و تغذیه، 11(4 (پیاپی 44))، 45-56. SID. https://sid.ir/paper/143355/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی قاسم، صادقی سعید، کرمی زهره، امام جمعه زهرا، جوکی محمد. بررسی اثر بسته بندی در اتمسفر تعدیل یافته بر ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی تمشک با روش سطح پاسخ. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1393؛11(4 (پیاپی 44)):45-56. Available from: https://sid.ir/paper/143355/fa

    IEEE: کپی

    قاسم یوسفی، سعید صادقی، زهره کرمی، زهرا امام جمعه، و محمد جوکی، “بررسی اثر بسته بندی در اتمسفر تعدیل یافته بر ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی تمشک با روش سطح پاسخ،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 11، no. 4 (پیاپی 44)، pp. 45–56، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143355/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا