مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,159
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,013
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

امکان تولید کمپوست و ورمی کمپوست از ضایعات چغندرقند مصرفی در کارخانه قند

صفحات

 صفحه شروع 46 | صفحه پایان 53

چکیده

 مقدمه: ضایعات چغندرقند که در بخشی از کارخانه به صورت غیر اصولی روی هم جمع گردیده و خصوصیات نامطلوبی از قبیل بوی نامطبوع و اختلاط با مواد آهکی در آن مشاهده می گردد, همواره به عنوان یک معضل زیست محیطی در صنایع قند مطرح بوده که با صرف هزینه آن را دفع می نمایند. لذا این طرح به منظور بررسی امکان تولید کمپوست و ورمی کمپوست از ضایعات چغندرقند مصرفی در کارخانه قند قزوین به مرحله اجرا در آمده است.مواد و روش ها: جهت عمل کمپوستینگ ابتدا مواد فوق در ابعاد مناسب در محیط باز بر روی هم تلنبار گردید و اعمال لازم از قبیل هوادهی, تنظیم رطوبت و کنترل دما در طول دوره فراوری به مرحله اجرا گذاشته شد. با توجه به نتایج آزمایش, دمای بسترهای کمپوست به علت فعالیت شدید میکروارگانیسم ها شروع به افزایش نمود به طوری که میزان آن در ابتدا به بیش از 60 درجه سانتیگراد رسید و سپس دو ماه از شروع آزمایش دما به تدریج کاهش یافت و در نهایت معادل دمای محیط گردید. به منظور بررسی و کنترل کیفی کمپوست تولیدی آزمایشات تعیین درجه رسیدگی کمپوست نیز انجام گردید.یافته ها: با مقایسه نتایج آزمایش با شاخص های استاندارد درجه رسیدگی کمپوست, محصول تولیدی از نظر شاخص های تغییرات دما, درصد جوانه زنی بذر تره تیزک و نسبت آمونیم به نیترات در محدوده خیلی بالغ قرار گرفت. همچنین ورمی کمپوست تولیدی نیز از لحاظ درجه رسیدگی در محدوده خیلی بالا قرار گرفت.نتیجه گیری: ورمی کمپوست تولیدی در مقایسه با کمپوست حاصل از ضایعات چغندر قند, از لحاظ خصوصیات شیمیایی دارای کیفیت مطلوب تری گردید, به طوری که به ترتیب میزان فسفر و شوری در ورمی کمپوست نسبت به کمپوست, به میزان سه برابر افزایش و به نصف تقلیل یافته است. غلظت عناصر روی و ازت نیز افزایش نشان داده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هنرور، مسعود، سماوات، سعید، داوودی، محمدحسین، و کریمی، خاطره. (1390). امکان تولید کمپوست و ورمی کمپوست از ضایعات چغندرقند مصرفی در کارخانه قند. علوم غذایی و تغذیه، 8(3 (پیاپی 31))، 46-53. SID. https://sid.ir/paper/143360/fa

    Vancouver: کپی

    هنرور مسعود، سماوات سعید، داوودی محمدحسین، کریمی خاطره. امکان تولید کمپوست و ورمی کمپوست از ضایعات چغندرقند مصرفی در کارخانه قند. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1390؛8(3 (پیاپی 31)):46-53. Available from: https://sid.ir/paper/143360/fa

    IEEE: کپی

    مسعود هنرور، سعید سماوات، محمدحسین داوودی، و خاطره کریمی، “امکان تولید کمپوست و ورمی کمپوست از ضایعات چغندرقند مصرفی در کارخانه قند،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 3 (پیاپی 31)، pp. 46–53، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143360/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button