مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,836
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

889
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تهیه و بررسی ویژگی های فیلم خوراکی HPMC حاوی اسانس مریم گلی

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 16

چکیده

 مقدمه: در سال های اخیر تمایل به استفاده از فیلم ها و پوشش های خوراکی در بسته بندی مواد غذایی رو به افزایش بوده است. این بسته بندی ها مزایای مختلفی مانند زیست تخریب پذیری و حمل افزودنی های غذایی مانند آنتی اکسیدان ها, ترکیبات ضد میکروبی, رنگ ها و مواد مغذی را دارند.مواد و روش ها: قدرت آنتی اکسیدانی اسانس مریم گلی در چندین مدل سیستم آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. سپس فیلم خوراکی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز (HPMC) حاوی اسانس مریم گلی تهیه و ویژگی های فیزیکی و آنتی اکسیدانی آن بررسی گردید.یافته ها: در تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی با روش های مهار رادیکال آزاد DPPH, بی رنگ شدن بتا کاروتن- لینولئیک اسید و قدرت احیاکنندگی مقدار IC50 به ترتیب برابر 907.7, 454.2 و 1362.42 میکروگرم در میلی لیتر بود که در مقایسه با BHT ضعیف تر بود. افزودن اسانس به فیلم باعث کاهش 1.5 برابری نفوذپذیری به بخار آب و کاهش 1.7 برابری نفوذپذیری به اکسیژن نسبت به نمونه کنترل شد. فیلم حاوی اسانس دارای شفافیت کمتری نسبت به فیلم بدون اسانس بود به طوری که میزان روشنایی از 95.47 به 90.3 کاهش یافت. افزودن اسانس باعث کاهش 3 برابری مقاومت کششی و 2.1 برابری مدول الاستیسیتی فیلم شد, ولی درصد کشش آن تفاوت معنی داری (p<0.05) با فیلم بدون اسانس نداشت و فقط 2.8 درصد افزایش نشان داد. فیلم حاوی اسانس مریم گلی توانایی خوبی در کاهش سرعت اکسیداسیون روغن سویا از خود نشان داد به طوری که میزان پراکسید روغن بدون بسته بندی فیلم, بسته بندی شده با فیلم بدون اسانس و فیلم حاوی اسانس به ترتیب برابر با 92.7, 85.9 و 66.3 میلی اکی و الان اکسیژن در کیلوگرم روغن بود.نتیجه گیری: افزودن اسانس مریم گلی به فیلم خوراکی HPMC باعث بهبود خواص نفوذپذیری فیلم به بخار آب و اکسیژن شد. همچنین ترکیب اسانس مریم گلی با این فیلم ها روش مناسبی برای کاهش اکسیداسیون چربی ها است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قادرمزی، رضا، کرامت، جواد، و گلی، سیدامیرحسین. (1394). تهیه و بررسی ویژگی های فیلم خوراکی HPMC حاوی اسانس مریم گلی. علوم غذایی و تغذیه، 13(1 (پیاپی 49))، 5-16. SID. https://sid.ir/paper/143368/fa

    Vancouver: کپی

    قادرمزی رضا، کرامت جواد، گلی سیدامیرحسین. تهیه و بررسی ویژگی های فیلم خوراکی HPMC حاوی اسانس مریم گلی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛13(1 (پیاپی 49)):5-16. Available from: https://sid.ir/paper/143368/fa

    IEEE: کپی

    رضا قادرمزی، جواد کرامت، و سیدامیرحسین گلی، “تهیه و بررسی ویژگی های فیلم خوراکی HPMC حاوی اسانس مریم گلی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 13، no. 1 (پیاپی 49)، pp. 5–16، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143368/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button