مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,962
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

887
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر پوشش کیتوزان- اسانس لیمو بر ماندگاری قارچ دکمه ای (آگاریکوس بیسپوروس) کامل

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 46

چکیده

 مقدمه: طی دهه های گذشته تولید قارچ خوراکی در جهان افزایش چشمگیری داشته است. در این بین قارچ خوراکی دکمه ای (آگاریکوس بیسپوروس) پر طرفدارترین قارچ خوراکی بوده و بیشترین بازار تولید و مصرف را به خود اختصاص داده است. این نوع قارچ ها چون فاقد پوشش خارجی نگهدارنده هستند در معرض هوا و میکروب های محیطی قرار گرفته و دارای عمر نگهداری 3 الی 4 روز می باشند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر پوشش کیتوزان-اسانس لیمو بر روی ماندگاری قارچ دکمه ای (آگاریکوس بیسپوروس) کامل است.مواد و روش ها: اسانس لیمو بدست آمد و در غلظت 0.25 درصد و 0.5 درصد (w/v) به پوشش کیتوزانی در غلظت 0.25 و 0.5 درصد (w/v) افزوده شد. قارچ ها به روش غوطه وری پوشش یافت و در ظروف پلی اتیلنی در دو دمای 4±1 درجه سانتی گراد و 25±1 درجه سانتی گراد به صورت بسته بندی شده و غیر بسته بندی نگهداری شد. ویژگی کاهش وزن, غلظت اسید آسکوربیک, شدت تنفس و تغییرات رنگ برای تمامی تیمارها در روز سوم مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: لیمونین به عنوان بالاترین ترکیب مونوترپن اسانس لیمو به شمار می رود. پوشش کیتوزان- اسانس لیمو تاثیر معنی داری بر تغییرات کاهش وزن, غلظت اسید آسکوربیک, شدت تنفس و رنگ تیمارهای مختلف قارچ در طی زمان نگهداری دارد (p<0.05). درجه حرارت و نحوه نگهداری (وجود بسته بندی و عدم وجود بسته بندی) به صورت معنی داری بر موارد یاد شده موثر است. افزایش غلظت کیتوزان و اسانس لیمو با میزان کاهش وزن و شدت تنفس نسبت عکس و با میزان ماندگاری اسید آسکوربیک نسبت مستقیم دارد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه پوشش 0.5 درصد کیتوزان و 0.5 درصد اسانس به همراه بسته بندی با نگهداری در دمای 4±1 درجه سانتی گراد به عنوان بهترین فرمول حاصله پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خضرایی، مرضیه، جهادی، مهشید، فاضل، محمد، و علامه، آمنه. (1394). بررسی تاثیر پوشش کیتوزان- اسانس لیمو بر ماندگاری قارچ دکمه ای (آگاریکوس بیسپوروس) کامل. علوم غذایی و تغذیه، 13(1 (پیاپی 49))، 35-46. SID. https://sid.ir/paper/143371/fa

    Vancouver: کپی

    خضرایی مرضیه، جهادی مهشید، فاضل محمد، علامه آمنه. بررسی تاثیر پوشش کیتوزان- اسانس لیمو بر ماندگاری قارچ دکمه ای (آگاریکوس بیسپوروس) کامل. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛13(1 (پیاپی 49)):35-46. Available from: https://sid.ir/paper/143371/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه خضرایی، مهشید جهادی، محمد فاضل، و آمنه علامه، “بررسی تاثیر پوشش کیتوزان- اسانس لیمو بر ماندگاری قارچ دکمه ای (آگاریکوس بیسپوروس) کامل،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 13، no. 1 (پیاپی 49)، pp. 35–46، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143371/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button