مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

731
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی به عنوان جایگزین بخشی از شیر خشک بدون چربی در ماست اسفناج

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 24

چکیده

 مقدمه: آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی (MTGase) جز آنزیم های ترانسفراز می باشد که می تواند بین اسیدآمینه گلوتامین از یک پروتئین و لایزین از پروتئین دیگر اتصالات عرضی ایجاد کند. پیوندهای کوالانسی ایجاد شده توسط این آنزیم, اثرات منحصر به فردی روی ظرفیت تشکیل ژل, پایداری حرارتی و ظرفیت نگهداری آب در پروتئین ها دارد. در این پژوهش, این آنزیم (با غلظت های 0.1, 0.2 و 0.3 گرم بر لیتر) به عنوان جایگزین بخشی از شیرخشک بدون چربی در ماست اسفناج به کاربرده شد.مواد و روش ها: تاثیر این آنزیم بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی انتخابی (نظیر PH, اسیدیته قابل تیتر, میزان آب اندازی و ویسکوزیته) و خواص حسی (بافت, طعم, بو و پذیرش کلی) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های ماست به مدت پانزده روز در دمای 4oC نگهداری و متغیرهای مورد نظر در روزهای صفر, پنج, ده و پانزده اندازه گیری شدند.یافته ها: نتایج تجزیه آماری داده ها نشان داد که افزودن غلظت های مختلف آنزیم ضمن جلوگیری از تغییرات مشخص در pH و اسیدیته, ویسکوزیته (گرانروی) ماست را افزایش داد و باعث کاهش آب اندازی در ماست شد. غلظت 0.1 گرم بر لیتر توانست خواصی شبیه نمونه تیمار نشده ایجاد کند, البته غلظت بالاتر خواص بهتری را موجب شد ولی از لحاظ اقتصادی توجیهی نداشت, چرا که میزان کمتر آنزیم توانسته بود ماستی مشابه نمونه کنترل ایجاد کند.نتیجه گیری: استفاده از آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی جایگزین قابل قبولی برای کنسانتره پروتئین شیر در ماست همزده اسفناج است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فدایی نوغانی، وجیهه، مفیدی، اعظم، و زارعی، مهدی. (1394). استفاده از آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی به عنوان جایگزین بخشی از شیر خشک بدون چربی در ماست اسفناج. علوم غذایی و تغذیه، 13(1 (پیاپی 49))، 17-24. SID. https://sid.ir/paper/143376/fa

    Vancouver: کپی

    فدایی نوغانی وجیهه، مفیدی اعظم، زارعی مهدی. استفاده از آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی به عنوان جایگزین بخشی از شیر خشک بدون چربی در ماست اسفناج. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛13(1 (پیاپی 49)):17-24. Available from: https://sid.ir/paper/143376/fa

    IEEE: کپی

    وجیهه فدایی نوغانی، اعظم مفیدی، و مهدی زارعی، “استفاده از آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی به عنوان جایگزین بخشی از شیر خشک بدون چربی در ماست اسفناج،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 13، no. 1 (پیاپی 49)، pp. 17–24، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143376/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button