مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,377
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره گلبرگ داتوره تماشایی آنتی اکسیدانی نوین با منشا طبیعی در صنایع غذایی

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 36

چکیده

 مقدمه: اهمیت گیاهان دارویی به عنوان منبعی از داروهای فعال از ترکیباتی ناشی می شود که دارای اثر فیزیولوژیکی بر روی سیستم های بیولوژیکی اند.اثبات شده است که فلاونوئید ها, آلکالوئید ها, تانن ها و ترکیبات فنولی به عنوان مهمترین ترکیبات فعال زیستی در گیاهان اند. تحقیق حاضر با هدف تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی گلبرگ گیاه داتوره تماشایی در مقایسه با اسید اسکوربیک انجام شد.مواد و روش ها: در این تحقیق, گلبرگ های گیاه داتوره تماشایی از شهر سبزوار جمع آوری گردید. عصاره گیری به روش خیساندن انجام شده و عصاره متانولی حاصل مورد غربالگری فیتوشیمیایی قرار گرفت و بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی به روش سنجش DPPH صورت گرفت.یافته ها: بررسی غربالگری فیتوشیمیایی به منظور تعیین حضور ترکیباتی از قبیل انواع آلکالوئید, ساپونین, گلیکوزیدهای قلبی, فلاونوئیدها, ترپنوئیدها, کومارین ها و آنتراکینون های آزاد صورت گرفت. نتایج حاصل نشان داد که گلبرگ این گیاه دارای مقادیر شاخصی از ترکیبات آلکالوئیدی, ساپونینی, فلاونوئیدی, کومارینی و تانن و فاقد گلیکوزیدهای قلبی, ترپنوئیدها, آنتراکینون های ترکیبی, آنتراکینون های آزاد و استروئید می باشد. درصد مهار نیمی از رادیکال های آزاد (SC50) در مدت زمان 60 دقیقه انکوباسیون برای گلبرگ گیاه داتوره 0.302± 31.183میکرو گرم بر میلی لیتر و در مدت زمان 90دقیقه انکوباسیون برابر 0.259±28.195 میکروگرم بر میلی لیتر محاسبه  گردید.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره متانولی گیاه مورد مطالعه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی بوده که احتمالا مربوط به ترکیبات فلاونوئیدی و دیگر پلی فنول های موجود در گیاه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    چشمی، حمید، و رضائی سرشت، حسن. (1396). مطالعه خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره گلبرگ داتوره تماشایی آنتی اکسیدانی نوین با منشا طبیعی در صنایع غذایی. علوم غذایی و تغذیه، 14(3 (پیاپی 55))، 29-36. SID. https://sid.ir/paper/143383/fa

    Vancouver: کپی

    چشمی حمید، رضائی سرشت حسن. مطالعه خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره گلبرگ داتوره تماشایی آنتی اکسیدانی نوین با منشا طبیعی در صنایع غذایی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛14(3 (پیاپی 55)):29-36. Available from: https://sid.ir/paper/143383/fa

    IEEE: کپی

    حمید چشمی، و حسن رضائی سرشت، “مطالعه خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره گلبرگ داتوره تماشایی آنتی اکسیدانی نوین با منشا طبیعی در صنایع غذایی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 3 (پیاپی 55)، pp. 29–36، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143383/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button