مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

831
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف کود آلی کمپوست و شیمیایی بر صفات خمیر و کیفیت نان حاصل از گندم تیپ بهاره

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 127

چکیده

 مقدمه: گندم نان تنها غله ای است که به علت داشتن گلوتن خاصیت تولید نان دارد. کیفیت گندم و نان تولیدی ارتباط مستقیم و مثبتی با عوامل محیطی دارد. مصرف مواد آلی در زمین های زراعی باعث ارتقاء کمیت و کیفیت گندم, خمیر و نان می شود.مواد و روش ها: این تحقیق با پنج تیمار کودی روی گندم رقم بهار در ایستگاه تحقیقاتی ماهیدشت کرمانشاه در سال 1392 انجام شد. آزمون صفات اکستنسوگراف و رئولوژی, آزمون تعیین حجم نان, کیفیت نان های بربری و باگت, میزان بیاتی شدن نان بعد از پخت و ارزیابی حسی در روز اول, سوم و پنجم بررسی شدند.یافته ها: اختلاف تیمارها از نظر صفات جذب آب آرد, حداکثر مقاومت, مقاومت به کشش پس از 5 دقیقه, مقاومت نسبی در سطح احتمال یک درصد و صفات گسترش و مقاومت خمیر, درجه سست شدن بعد از 10 و 20 دقیقه, عدد والوریمتری, انرژی کششی خمیر در سطح احتمال پنج درصد معنی دار بود. نان های حاصل از تیمار مصرف ترکیبی کود آلی و شیمیایی نسبت به تیمار شاهد و سایر تیمارها دارای کیفیت بهتری بود. بهترین عطر, طعم و ماندگاری نان با توجه به حجم تولیدی, میزان بیاتی و از دیدگاه ارزیاب ها به تیمار مصرف ترکیبی کود آلی و شیمیایی تعلق گرفت.نتیجه گیری: نتایج کلی این بررسی نشان داد تولید آرد و نان با کیفیت بالاتر مربوط به تیمار مصرف ترکیبی کود آلی و شیمیایی در مقایسه با سایر تیمارها بود. این تیمار با داشتن بیشترین مقدار گلوتن, پروتئین و کیفیت بیشتر گندم, صفات رئولوژی خمیر, آزمون حجم نان و افزایش کیفیت نان به عنوان برترین تیمار شناخته شد. نقش دیگر این تیمار در چرخه کشاورزی پایدار, حفظ حاصلخیزی زمین و تولید محصولات کشاورزی سالم و طبیعی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، مریم، صادقی، فرهاد، سیدین اردبیلی، سیدمهدی، و نجفیان، گودرز. (1396). تاثیر سطوح مختلف کود آلی کمپوست و شیمیایی بر صفات خمیر و کیفیت نان حاصل از گندم تیپ بهاره. علوم غذایی و تغذیه، 14(3 (پیاپی 55))، 115-127. SID. https://sid.ir/paper/143385/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری مریم، صادقی فرهاد، سیدین اردبیلی سیدمهدی، نجفیان گودرز. تاثیر سطوح مختلف کود آلی کمپوست و شیمیایی بر صفات خمیر و کیفیت نان حاصل از گندم تیپ بهاره. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛14(3 (پیاپی 55)):115-127. Available from: https://sid.ir/paper/143385/fa

    IEEE: کپی

    مریم جعفری، فرهاد صادقی، سیدمهدی سیدین اردبیلی، و گودرز نجفیان، “تاثیر سطوح مختلف کود آلی کمپوست و شیمیایی بر صفات خمیر و کیفیت نان حاصل از گندم تیپ بهاره،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 3 (پیاپی 55)، pp. 115–127، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143385/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button