مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

800
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی ادویه های عرضه شده به صورت فله و بسته بندی (فلفل سیاه، فلفل قرمز، سماق و دارچین) به اسپورهای هوازی در استان زنجان

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 48

چکیده

 مقدمه: اقلام مختلف ادویه و چاشنی, منشاء گیاهی داشته و مستقیما یا پس از فرآیندهای ویژه جهت ایجاد عطر, طعم و رنگ در مواد غذایی از دیرباز بکار می رفته اند. آلودگی های میکروبی گیاهان ادویه ای مانند اکثر فرآورده های کشاورزی یکی از مهمترین چالش های حوزه سلامت و بهداشت می باشد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت آلودگی ادویه های بسته بندی و ادویه های عرضه شده به صورت فله و فاقد بسته بندی در استان زنجان صورت گرفته است.مواد و روش ها: تعداد 80 نمونه از ادویه های فلفل سیاه, فلفل قرمز, دارچین و سماق به طور تصادفی از مراکز عرضه کننده و فروشگاه های استان زنجان جمع آوری شدند و آزمایشات لازم برای بررسی حضور اسپورهای هوازی انجام گردید.یافته ها: میانگین شمارش اسپورهای هوازی برحسب CFU/g در مورد فلفل قرمز 1.6×107, فلفل سیاه 6.6×106, دارچین 4.3×104 و سماق 3.5×102 بوده است. میانگین شمارش اسپورهای مزوفیل و هوازی در نمونه های بسته بندی 3×106 CFU/g و در نمونه های فله و فاقد بسته بندی 8.4×106 CFU/g بوده است. نتایج نشان داد, فلفل قرمز بالاترین و سماق کمترین میزان آلودگی به اسپورهای هوازی را دارا بوده اند. میانگین شمارش باکتری های مزوفیل هوازی در مورد فلفل قرمز و فلفل سیاه, در مقایسه با استاندارد بین المللی (ICMSF) که برای ادویه 106 CFU/g تدوین شده است بالاتر از حد استاندارد بود.نتیجه گیری: اعمال روش های ضدعفونی و استریلیزاسیون با استفاده از اشعه گاما به میزان 10 کیلوگری به منظور سالم سازی و کاهش آلودگی به باکتری های اسپورزا در انواع ادویه ها خصوصا ادویه های مصرف شده به صورت خام ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صداقت، زینب، محسنی، مهران، کمالی، کورش، حسن، مریم، شعبانی، شاهرخ، و فردوسی، نیکتا. (1394). بررسی میزان آلودگی ادویه های عرضه شده به صورت فله و بسته بندی (فلفل سیاه, فلفل قرمز, سماق و دارچین) به اسپورهای هوازی در استان زنجان. علوم غذایی و تغذیه، 12(2 (پیاپی 46))، 41-48. SID. https://sid.ir/paper/143394/fa

    Vancouver: کپی

    صداقت زینب، محسنی مهران، کمالی کورش، حسن مریم، شعبانی شاهرخ، فردوسی نیکتا. بررسی میزان آلودگی ادویه های عرضه شده به صورت فله و بسته بندی (فلفل سیاه, فلفل قرمز, سماق و دارچین) به اسپورهای هوازی در استان زنجان. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛12(2 (پیاپی 46)):41-48. Available from: https://sid.ir/paper/143394/fa

    IEEE: کپی

    زینب صداقت، مهران محسنی، کورش کمالی، مریم حسن، شاهرخ شعبانی، و نیکتا فردوسی، “بررسی میزان آلودگی ادویه های عرضه شده به صورت فله و بسته بندی (فلفل سیاه, فلفل قرمز, سماق و دارچین) به اسپورهای هوازی در استان زنجان،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 12، no. 2 (پیاپی 46)، pp. 41–48، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143394/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button