مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,827
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

899
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی مولکولی لاکتوباسیل های پروبیوتیک جداشده از غذای سنتی ترخینه و دوغ ترخینه بر اساس توالی 16S rDNA

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 68

چکیده

 مقدمه: سوپ ترخینه یکی از غذاهای محلی ناحیه غرب ایران می باشد که از قدیم الایام کاربرد دارویی و درمانی داشته و در درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گرفته است. تحقیقات نشان داده است که ترخینه و دوغ ترخینه منبع غنی از باکتری های پروبیوتیک می باشند. لذا به دلیل ابهام آمیز بودن تست های بیوشیمیایی جهت شناسایی باکتری ها, استفاده از روش های مولکولی جهت شناسایی و بررسی فیلوژنتیکی باکتری های موجود در ترخینه و بکارگیری آن ها در صنایع غذایی, امری بسیار ضروری است. مواد و روش ها: در این تحقیق, شناسایی مولکولی لاکتوباسیل های جداسازی شده از دو منبع مذکور بر اساس روش توالی یابی ناحیه 16S rDNA صورت گرفت. در بین باکتری های جدا شده چهار سویه T20, T22, TD4 و TD10 با توانایی تولید باکتریوسین قوی تر نسبت به سایر نمونه ها جهت توالی یابی انتخاب شدند, بدین منظور پس از رشد باکتری ها در محیط اختصاصی MRS, استخراج DNA از ایزوله های مورد نظر توسط هضم لیزوزیمی صورت گرفت. تکثیر ناحیه16S rDNA  توسط پرایمرهای اختصاصی انجام پذیرفت و به دنبال آن توالی یابی ناحیه مذکور انجام شد.یافته ها: با مقایسه توالی ها در پایگاه اطلاعاتی NCBI, تشابه 99% با لاکتوباسیلوس کازئی حاصل شد. چهار سویه فوق تحت عنوان سوش های جدیدی از لاکتوباسیلوس کازئی در GenBank ثبت شدند. نتیجه گیری: با توجه به پتانسیل بالای پروبیوتیکی ترخینه, کاربردی شدن این باکتری های پروبیوتیک در صنایع غذایی می تواند اثرات مفیدی در بهبود و کیفیت مصارف غذایی داشته باشند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

تفویضی، فرزانه، تاج آبادی ابراهیمی، مریم، و خجاره، لیلا. (1392). شناسایی مولکولی لاکتوباسیل های پروبیوتیک جداشده از غذای سنتی ترخینه و دوغ ترخینه بر اساس توالی 16S rDNA. علوم غذایی و تغذیه، 10(2 (پیاپی 38))، 61-68. SID. https://sid.ir/paper/143417/fa

Vancouver: کپی

تفویضی فرزانه، تاج آبادی ابراهیمی مریم، خجاره لیلا. شناسایی مولکولی لاکتوباسیل های پروبیوتیک جداشده از غذای سنتی ترخینه و دوغ ترخینه بر اساس توالی 16S rDNA. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1392؛10(2 (پیاپی 38)):61-68. Available from: https://sid.ir/paper/143417/fa

IEEE: کپی

فرزانه تفویضی، مریم تاج آبادی ابراهیمی، و لیلا خجاره، “شناسایی مولکولی لاکتوباسیل های پروبیوتیک جداشده از غذای سنتی ترخینه و دوغ ترخینه بر اساس توالی 16S rDNA،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 10، no. 2 (پیاپی 38)، pp. 61–68، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143417/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button