مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

827
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سینتیک انتقال جرم خشک کردن ترکیبی مادون قرمز- هوای داغ کدو حلوایی

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 16

چکیده

 مقدمه: کدوحلوایی یک منبع مناسب از کاروتن, ویتامین های محلول در آب و اسیدهای آمینه است. کدوحلوایی را می توان به آرد که دارای ماندگاری طولانی است تبدیل نمود. آرد کدوحلوایی به دلیل عطر و طعم بسیار مطلوب, شیرینی و رنگ زرد نارنجی- قرمز عمیق آن استفاده می شود. در این پژوهش مدل سازی سینتیک خشک شدن کدوحلوایی در یک خشک کن مادون قرمز هوای داغ بررسی می شود.مواد و روش ها: تاثیر توان لامپ پرتودهی در سه سطح 204, 238 و 272 وات, دمای هوای داغ در سه سطح 55, 65 و 75 درجه سلسیوس و ضخامت نمونه ها در دو سطح 0.5 و 0.7 سانتی متر بر زمان, سینتیک خشک شدن و ضریب نفوذ رطوبت در طی خشک شدن کدوحلوایی در قالب طرح کاملا تصادفی بررسی شد.یافته ها: تاثیر توان پرتودهی و دمای هوای داغ بر فرآیند خشک شدن کدوحلوایی معنی دار بود. افزایش توان لامپ مادون قرمز از 204 به 272 وات و افزایش دمای هوای داغ از 55 به 75 درجه سلسیوس, زمان خشک شدن کدوحلوایی را به ترتیب 15.05 و 37.43 درصد کاهش دادند. ضریب نفوذ موثر رطوبت کدوحلوایی بین 9.2×10-10 تا 3.3×10-9 مترمربع بر ثانیه بود.نتیجه گیری: توان 272 وات, دمای 75 درجه سلسیوس و ضخامت 0.5 سانتی متر به عنوان بهترین شرایط خشک کردن کدو به دست آمد. اثر توان حرارتی مادون قرمز و دمای هوای داغ بر تغییرات ضریب نفوذ موثر کدوحلوایی بررسی و مشخص شد که مقدار ضریب نفوذ موثر با افزایش توان منبع حرارتی و دمای هوای داغ افزایش می یابد. در مدل سازی فرآیند خشک شدن کدوحلوایی مدل نیوتن همخوانی بهتری با نتایج آزمایشگاهی در مقایسه با سایر مدل ها داشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حسینی قابوس، سیدحسین، سیدین اردبیلی، سیدمهدی، کاشانی نژاد، مهدی، اسدی، غلامحسن، و اعلمی، مهران. (1395). سینتیک انتقال جرم خشک کردن ترکیبی مادون قرمز- هوای داغ کدو حلوایی. علوم غذایی و تغذیه، 13(4 (پیاپی 52))، 5-16. SID. https://sid.ir/paper/143425/fa

Vancouver: کپی

حسینی قابوس سیدحسین، سیدین اردبیلی سیدمهدی، کاشانی نژاد مهدی، اسدی غلامحسن، اعلمی مهران. سینتیک انتقال جرم خشک کردن ترکیبی مادون قرمز- هوای داغ کدو حلوایی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1395؛13(4 (پیاپی 52)):5-16. Available from: https://sid.ir/paper/143425/fa

IEEE: کپی

سیدحسین حسینی قابوس، سیدمهدی سیدین اردبیلی، مهدی کاشانی نژاد، غلامحسن اسدی، و مهران اعلمی، “سینتیک انتقال جرم خشک کردن ترکیبی مادون قرمز- هوای داغ کدو حلوایی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 13، no. 4 (پیاپی 52)، pp. 5–16، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143425/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button