مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,808
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,118
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خصوصیات شیمیایی روغن استخراج شده از هشت رقم جدید دانه سویا

صفحات

 صفحه شروع 72 | صفحه پایان 83

چکیده

 مقدمه: سویا در اغلب کشورهای جهان به منظور تولید روغن, پروتئین گیاهی و علوفه کشت می شود و روغن آن در بین منابع روغنی مقام اول را دارد. با توجه به مقدار تولید آن ضرورت تعیین ارقامی از این دانه روغنی با عملکرد بالا در هکتار, درصد بالای روغن و خصوصیات کیفی مناسب احساس می گردد. لذا هدف از انجام این تحقیق تعیین درصد روغن و ارزیابی خصوصیات شیمیایی روغن هشت رقم جدید دانه سویا می باشد.مواد و روش ها: جهت ارزیابی کیفیت روغن استخراج شده از هشت رقم 032, DPX, L11 ,Delsoy4210 ,M4 ,M9 , TNS56, J.K, شناسایی کمی و کیفی ترکیبات غیرقابل صابونی, شناسایی ترکیب اسیدچرب, تعیین میزان فسفولیپید, تعیین زمان مقاومت در برابر اکسیداسیون, اندیس رفراکت, اندیس پراکسید و عدد اسیدی انجام شد. آزمایشات در قالب طرح پایه بلوک های کاملا تصادفی در 4 تکرار انجام شد. نتایج حاصل با استفاده از نرم افزارMSTAT_C   و مقایسه میانگین ها با آزمون چنددامنه ای دانکن در سطح احتمال 1% بررسی و ارقام برتر مشخص شدند.یافته ها: مقدار روغن نمونه ها 25-17 درصد بدست آمد. واریته Delsoy4210 به علت دارا بودن بالاترین درصد روغن (%3/25), بیشترین میزان اسید اولئیک (حدود 26 درصد), کمترین میزان اسید آلفالینولنیک (43/7 درصد), میزان توکوفرول نسبتا بالا (حدود 23 درصد از کل ترکیبات غیرصابونی شونده) و زمان مقاومت به اکسیداسیون درحدمطلوب (04/3 ساعت) به عنوان بهترین رقم سویا دراین تحقیق معرفی می گردد. ضمنا رقم  DPXبالاترین میزان ترکیبات فسفولیپیدی, M4 بیشترین مقاومت به اکسیداسیون و بالاترین درصد توکوفرول و 032 بیشترین درصد اسید لینولئیک را دارا می باشند و از این جهات حایز اهمیت هستند.نتیجه گیری: با در نظر گرفتن ترکیبات اسیدهای چرب و همچنین اجزای ترکیبات غیرصابونی به خصوص توکوفرول های تشکیل دهنده و خصوصیات دیگر از جمله وجود فسفولیپیدها در نمونه ها می توان این ارقام را برای استفاده در محصولات و یا فرآیندهای مختلف توصیه نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی منفرد، کیامهر، و دلخوش، بابک. (1389). ارزیابی خصوصیات شیمیایی روغن استخراج شده از هشت رقم جدید دانه سویا. علوم غذایی و تغذیه، 8(1 (پیاپی 29))، 72-83. SID. https://sid.ir/paper/143452/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی منفرد کیامهر، دلخوش بابک. ارزیابی خصوصیات شیمیایی روغن استخراج شده از هشت رقم جدید دانه سویا. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1389؛8(1 (پیاپی 29)):72-83. Available from: https://sid.ir/paper/143452/fa

    IEEE: کپی

    کیامهر ابراهیمی منفرد، و بابک دلخوش، “ارزیابی خصوصیات شیمیایی روغن استخراج شده از هشت رقم جدید دانه سویا،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 1 (پیاپی 29)، pp. 72–83، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143452/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button