مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

926
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و ضد رادیکالی عصاره متانولی دو واریته بلوط و تعیین نوع ترکیبات فنولی با کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا

صفحات

 صفحه شروع 180 | صفحه پایان 190

چکیده

 در این پژوهش میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی و فعالیت ضد رادیکالی و ضدمیکروبی عصاره متانولی میوه دو واریته بلوط ایرانی به نام های Quercus.branti var persica و Quercus.castaneifolia var castaneifolia مورد بررسی قرار گرفت. مقدار ترکیبات فنولی, فلاونوئیدی و بازدهی استخراج عصاره متانولی واریته کاستانیفولیا (MC) به طور معنی داری بیشتر از واریته پرسیکا (MP) بود. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با آزمون مهار رادیکال های آزاد DPPH مورد بررسی قرار گرفت و با آنتی اکسیدان های سنتزی BHA و BHT مقایسه شد. مقادیر EC 50 برای MC, MP, BHA و BHT به ترتیب 42.84, 70.40, 89.46 و 41.73 میکروگرم در میلی لیتر بود. عصاره ها فعالیت ضدمیکروبی قابل ملاحظه ای در مقابل تمامی باکتری های مورد بررسی نشان دادند و تاثیر عصاره ها بر باکتری های گرم مثبت بیشتر از باکتری های گرم منفی بود. حداقل غلظت بازدارندگی عصاره های MP و MC به ترتیب از 1.25-5 و 0.312-5 میلی گرم در میلی لیتر متغیر بود. از نظر کمترین غلظت مهارکنندگی, برای باکتری های سالمونلا تیفی و شیگلا دیسانتری اختلافی بین دو عصاره مشاهده نشد, اما یرسینیا انتروکولیتیکا و اشرشیاکلی در غلظت های پائین تری از عصاره MC مهار شدند. به استثنای سیتروباکتر فروندی, عصاره MP در غلظت5 mg/ml  روی تمام باکتری های گرم منفی اثر بازدارندگی داشت. بیشترین اثر باکتری کشی عصاره MC مربوط به باسیلوس سرئوس (MBC=0.312 mg/ml) بود در حالی که شیگلا دیسانتری بیشترین میزان (10 mg/ml) MBC را دارا بود. شناسائی ترکیبات فنولی عصاره ها با کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا حاکی از وجود اسیدهای گالیک, کلروژنیک, کافئیک و p- کوماریک در عصاره MC و اسیدهای گالیک, کلروژنیک و کافئیک و سیرینجیک در عصاره MP بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قادری قهفرخی، مریم، صادقی ماهونک، علیرضا، اعلمی، مهران، خمیری، مرتضی، و رضایی، راحیل. (1390). ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و ضد رادیکالی عصاره متانولی دو واریته بلوط و تعیین نوع ترکیبات فنولی با کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 7(3)، 180-190. SID. https://sid.ir/paper/143481/fa

    Vancouver: کپی

    قادری قهفرخی مریم، صادقی ماهونک علیرضا، اعلمی مهران، خمیری مرتضی، رضایی راحیل. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و ضد رادیکالی عصاره متانولی دو واریته بلوط و تعیین نوع ترکیبات فنولی با کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛7(3):180-190. Available from: https://sid.ir/paper/143481/fa

    IEEE: کپی

    مریم قادری قهفرخی، علیرضا صادقی ماهونک، مهران اعلمی، مرتضی خمیری، و راحیل رضایی، “ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و ضد رادیکالی عصاره متانولی دو واریته بلوط و تعیین نوع ترکیبات فنولی با کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 3، pp. 180–190، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143481/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button