مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,923
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,468
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای تولید کشمش به وسیله خشک کن خورشیدی و سایر روشهای خشک کردن

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 74

چکیده

 در سالهای اخیر توجه روز افزونی به کاربرد خشک کن های خورشیدی معطوف گردیده است. این مساله بخصوص با در نظرگرفتن جنبه های اقتصادی و اکولوژیکی و افزایش قیمت سوخت اهمیت بیشتری پیدا می کند. هدف از این پژوهش مقایسه کیفیت کشمش های تولیدی بوسیله پنج روش مختلف خشک کردن بود. در ابتدا فرآیند مقدماتی خشک کردن شامل فرو بردن در محلول قلیایی داغ و دادن گاز گوگرد بر روی انگورها از واریته عسکری انجام شد, سپس انگورها با استفاده از پنج روش خشک شدند, روشها شامل خشک کردن آفتابی, خشک کردن در سایه, خشک کردن در خشک کن صنعتی کابینتی و دو روش متفاوت با استفاده از خشک کن خورشیدی تحت عنوان مختلط و غیر مستقیم بودند. کمترین زمان خشک کردن مربوط به خشک کن صنعتی بود, اما خشک کن های خورشیدی مختلط و غیر مستقیم نیز از این لحاظ کارایی بهتری از خشک کردن آفتابی و خشک کردن در سایه نشان دادند. میزان رطوبت, اسیدیته, خصوصیات حسی (شامل رنگ, بافت, عطر و طعم و پذیرش کلی) و مشخصات میکروبی کشمش های تولیدی تعیین و مورد مقایسه قرار گرفت. همچنین بافت نمونه های کشمش بوسیله دستگاه ارزیابی بافت و رنگ آنها توسط یک روش جدید تصویربرداری دیجیتالی مخصوص اندازه گیری رنگ محصولات غذایی, اندازه گیری و ارزیابی شد. نتایج این پژوهش نشان داد که خشک کن های خورشیدی نه تنها می توانند کشمش هایی مشابه کشمش های تهیه شده درسایر روشهای خشک کردن تولید کنند بلکه در مورد برخی از فاکتور های کیفی (مانند پذیرش کلی بوسیله مصرف کنندگان و یا رنگ) کشمش های تولیدی توسط این خشک کن ها نسبت به سایر روشهای خشک کردن برتری دارند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصباحی، غلامرضا، زمردیان، علی، داداش زاده، مجتبی، و فرحناکی، عسگر. (1385). بررسی مقایسه ای تولید کشمش به وسیله خشک کن خورشیدی و سایر روشهای خشک کردن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 2(2 (نیمه دوم))، 61-74. SID. https://sid.ir/paper/143487/fa

    Vancouver: کپی

    مصباحی غلامرضا، زمردیان علی، داداش زاده مجتبی، فرحناکی عسگر. بررسی مقایسه ای تولید کشمش به وسیله خشک کن خورشیدی و سایر روشهای خشک کردن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1385؛2(2 (نیمه دوم)):61-74. Available from: https://sid.ir/paper/143487/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا مصباحی، علی زمردیان، مجتبی داداش زاده، و عسگر فرحناکی، “بررسی مقایسه ای تولید کشمش به وسیله خشک کن خورشیدی و سایر روشهای خشک کردن،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 2 (نیمه دوم)، pp. 61–74، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143487/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button