مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

810
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,089
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسید پاراهیدروکسی بنزوئیک و استر متیل آن در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن

صفحات

 صفحه شروع 565 | صفحه پایان 571

چکیده

 در پژوهش حاضر, ویژگی های فیزیکوشیمیایی, ساختار اسید چربی و پایدارسازی روغن ماهی کیلکا بررسی شد. اسید پاراهیدروکسی بنزوئیک, استر متیل آن و آلفا-توکوفرول به عنوان شاهد مثبت, با یکدیگر مقایسه شدند. 200 پی پی ام از آنتی اکسیدان های مذکور به روغن تخلیص شده اضافه شد و شرایط رژیم سینتیکی اکسایش در سه دمای 35, 45 و 55 درجه سانتی گراد مهیا گردید. پس از رصد مداوم اکسایش طی زمان توسط آزمون پراکسید, نمودار تغییرات پراکسید نسبت زمان ترسیم و دوره القاء و شاخص های سینتیکی F, ORR وA محاسبه شدند. بمنظور بررسی عملکرد آنتی اکسیدان ها در محیط آبی, امولسیون ده درصد روغن در آب تهیه و 200 پی پی ام آنتی اکسیدان به آن اضافه شد و روند اکسایش آن در دمای 55 درجه سانتی گراد پایش گردید. نتایج آزمایش تعیین ساختار اسید چربی نشان داد ساختار اسیدچربی این روغن, حاوی انواع غیراشباع, اشباع و چند غیر اشباع (عمدتا اسیدهای لینولئیک, ایکوزاپنتانوئیک و دوکوزاهگزانوئیک) است. دما تاثیر معنی داری بر روند اکسایش روغن داشت. پاراهیدروکسی متیل بنزوات اندکی بیش از اسید پاراهیدروکسی بنزوئیک پایداری اکسایشی روغن را افزایش داد. آلفا-توکوفرول در مقایسه با سایر آنتی اکسیدان ها عملکرد بهتری داشت. عملکرد پاراهیدروکسی متیل بنزوات نسبت به شاهد, در امولسیون بهتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملااحمدی بهراسمان، نجمه، فرهوش، رضا، و شریف، علی. (1395). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسید پاراهیدروکسی بنزوئیک و استر متیل آن در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 12(5 (پیاپی 41))، 565-571. SID. https://sid.ir/paper/143503/fa

    Vancouver: کپی

    ملااحمدی بهراسمان نجمه، فرهوش رضا، شریف علی. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسید پاراهیدروکسی بنزوئیک و استر متیل آن در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛12(5 (پیاپی 41)):565-571. Available from: https://sid.ir/paper/143503/fa

    IEEE: کپی

    نجمه ملااحمدی بهراسمان، رضا فرهوش، و علی شریف، “بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسید پاراهیدروکسی بنزوئیک و استر متیل آن در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 5 (پیاپی 41)، pp. 565–571، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143503/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button