مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,176
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

917
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره های فنولی گل گیاه گل مغربی (.Oenothera biennis L)

صفحات

 صفحه شروع 182 | صفحه پایان 189

چکیده

گل مغربی (.Oenothera biennis L) نوعی گیاه علفی دو ساله است که عمدتا به دلیل حضور درصد بالایی گامالینولنیک اسید در روغن حاصل از بذر این گیاه به منظور استفاده در ترکیبات دارویی کشت می شود. در این پژوهش, مقدار ترکیبات فنولی, فلاونوئیدی, فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره های استونی (70 درصد), اتانولی (70 درصد) و متانولی (70 درصد) گل گیاه گل مغربی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد, عصاره استونی بیشترین مقدار ترکیبات فنولی, فلاونوئیدی و بازدهی استخراج را دارا می باشد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های فنولی با آزمون های مهار رادیکال های آزاد DPPH و قدرت احیاء کنندگی یون های Fe+3 بررسی و با آنتی اکسیدان سنتزی BHT مقایسه گردید. در هر دو آزمون, بیشترین فعالیت به ترتیب مربوط به BHT, عصاره استونی, اتانولی و متانولی حاصل بود. عصاره های فنولی فعالیت ضد میکروبی قابل ملاحظه ای در مقابل تمامی باکتری های مورد بررسی نشان دادند و تاثیر عصاره ها بر باکتری های گرم مثبت بیشتر از باکتری های گرم منفی بود. در میان باکتری های مورد مطالعه, سالمونلا تیفی موریوم بیشترین مقاومت را به عصاره های استونی و اتانولی نشان داد. مقدار MBC عصاره استونی و اتانولی در مورد این باکتری به ترتیب برابر با 10 و 20 میکرو گرم در میلی لیتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مردانی قهفرخی، ویدا، اعلمی، مهران، عربشاهی دلویی، سعیده، خدابخشی، رسول، و قاسمی قهفرخی، مریم. (1392). ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره های فنولی گل گیاه گل مغربی (.Oenothera biennis L). پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 9(2)، 182-189. SID. https://sid.ir/paper/143686/fa

    Vancouver: کپی

    مردانی قهفرخی ویدا، اعلمی مهران، عربشاهی دلویی سعیده، خدابخشی رسول، قاسمی قهفرخی مریم. ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره های فنولی گل گیاه گل مغربی (.Oenothera biennis L). پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛9(2):182-189. Available from: https://sid.ir/paper/143686/fa

    IEEE: کپی

    ویدا مردانی قهفرخی، مهران اعلمی، سعیده عربشاهی دلویی، رسول خدابخشی، و مریم قاسمی قهفرخی، “ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره های فنولی گل گیاه گل مغربی (.Oenothera biennis L)،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 2، pp. 182–189، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143686/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button