مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,157
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

826
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه آلودگی کشمش های تولیدی در استان خراسان رضوی به قارچ های مولد آفلاتوکسین

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 هدف از این پژوهش مطالعه آلودگی کشمش های تولیدی در استان خراسان رضوی به قارچ های مولد آفلاتوکسین و تعیین میزان آفلاتوکسین در آن ها بود. بدین منظور 50 نمونه کشمش از 5 شهر کاشمر, خلیل آباد, بردسکن, مشهد و قوچان (10 نمونه از هر شهر) فراهم گردید. نتایج نشان داد که از 50 نمونه کشمش مورد آزمایش 6 نمونه (12 درصد) فاقد آلودگی قارچی و 44 نمونه (88 درصد) آلودگی قارچی داشت. کمترین و بیشترین میزان آلودگی قارچی به ترتیب در نمونه های کشمش شهرهای قوچان و کاشمر مشاهده شد. بررسی قارچ های جداسازی شده از نمونه های آلوده زیر نور فرابنفش درمحیط کشت نارگیل آگار نشان داد که 29 نمونه (65.9 درصد) تولیدکننده آفلاتوکسین و 15 نمونه (34.9 درصد) فاقد توانایی تولید آفلاتوکسین هستند. حضور آفلاتوکسین در نمونه های کشمش دارای قارچ های تولیدکننده آفلاتوکسین با استفاده از روش کروماتوگرافی با کارآیی, بالا تایید گردید, هر چند غلظت آفلاتوکسین در این نمونه ها کمتر از حد مجاز تعیین شده توسط استاندارد ملی ایران بود (5 نانوگرم در گرم). هرچند با توجه به نتایج بدست آمده به نظر می رسد که در حال حاضر خطر جدی سلامت عمومی جامعه را تهدید نمی کند, ولی با توجه به مصرف سرانه کشمش در کشور (22 کیلوگرم در سال), بهتر است این مساله به عنوان یک خطر در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقی، المیرا، مهربان، معصومه، مرتضوی، سیدعلی، سرابی جماب، محبوبه، آرمین، محمد، و نوربخش، ریحانه. (1392). مطالعه آلودگی کشمش های تولیدی در استان خراسان رضوی به قارچ های مولد آفلاتوکسین. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 9(1)، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/143704/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقی المیرا، مهربان معصومه، مرتضوی سیدعلی، سرابی جماب محبوبه، آرمین محمد، نوربخش ریحانه. مطالعه آلودگی کشمش های تولیدی در استان خراسان رضوی به قارچ های مولد آفلاتوکسین. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛9(1):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/143704/fa

    IEEE: کپی

    المیرا حقیقی، معصومه مهربان، سیدعلی مرتضوی، محبوبه سرابی جماب، محمد آرمین، و ریحانه نوربخش، “مطالعه آلودگی کشمش های تولیدی در استان خراسان رضوی به قارچ های مولد آفلاتوکسین،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 1، pp. 1–9، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143704/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا