مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,300
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان تولید کنسانتره پروتئینی از ضایعات خط تولید رب گوجه فرنگی و تعیین برخی خواص عملکردی آن

صفحات

 صفحه شروع 108 | صفحه پایان 114

چکیده

 در این پژوهش به بررسی امکان تولید کنسانتره پروتئینی از ضایعات گوجه فرنگی, پرداخته شده است. بدین منظور پس از شناسایی ترکیب شیمیایی بخشهای مختلف ضایعات فرآوری گوجه فرنگی, شامل ضایعات کامل (حاوی پوست, بذر و موسیلاژ), بذر و بذر روغن کشی شده, کنسانتره های پروتئینی به روش انحلال قلیایی و ترسیب اسیدی تهیه گردید. برای انتخاب مناسبترین شرایط استحصال و دستیابی به حداکثر راندمان, در مرحله قلیایی pH های 8, 9, 10, 11 و 12 و دماهای 20, 30, 40, 50, 60 و 70 درجه سانتی گراد, و در مرحله ترسیب اسیدی pH های 3.3, 3.5, 3.7, 3.9, 4.1, 4.3, 4.5, 4.7, 4.9, 5.1, 5.3 و 5.5 استفاده شد. پس از تعیین غلظت پروتئین و حجم مایع رویی در مرحله انحلال قلیایی, بهترین شرایط  12=pH و دمای محیط (27-25 درجه سانتی گراد) برآورد شده و حداکثر راندمان در مرحله ترسیب اسیدی, به ترتیب برای کنسانتره پروتئینی تفاله کامل در 3.9=pH و برای کنسانتره پروتئینی بذر و بذر روغن کشی شده در 4.1=pH حاصل شد. به منظور بررسی تاثیر فرآیند حرارتی در مرحله ترسیب ایزوالکتریک بر راندمان استحصال و خواص عملکردی آن شامل ظرفیت جذب آب و ظرفیت جذب روغن, از دماهای 100-25 درجه سانتی گراد, استفاده گردید. بر اساس نتایج, بیشترین مقدار رسوب در درجات حرارتی بالا حاصل شده و بیشترین درصد پروتئین رسوب برای کنسانتره پروتئینی تفاله کامل و کنسانتره پروتئینی بذر, در دمای محیط و برای کنسانتره پروتئینی بذر روغن کشی شده در دمای 85-70 درجه سانتی گراد, بدست می آید. همچنین ظرفیت جذب آب کنسانتره های پروتئینی در دماهای بیشتر, افزایش می یابد. از طرفی با افزایش درجه حرارت استحصال, میانگین ظرفیت جذب روغن نمونه ها به طور محسوسی افزایش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حدادخداپرست، محمدحسین، نیک زاده، وجیهه، و پیرایش فر، بهروز. (1390). بررسی امکان تولید کنسانتره پروتئینی از ضایعات خط تولید رب گوجه فرنگی و تعیین برخی خواص عملکردی آن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 7(2)، 108-114. SID. https://sid.ir/paper/143722/fa

    Vancouver: کپی

    حدادخداپرست محمدحسین، نیک زاده وجیهه، پیرایش فر بهروز. بررسی امکان تولید کنسانتره پروتئینی از ضایعات خط تولید رب گوجه فرنگی و تعیین برخی خواص عملکردی آن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛7(2):108-114. Available from: https://sid.ir/paper/143722/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین حدادخداپرست، وجیهه نیک زاده، و بهروز پیرایش فر، “بررسی امکان تولید کنسانتره پروتئینی از ضایعات خط تولید رب گوجه فرنگی و تعیین برخی خواص عملکردی آن،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 2، pp. 108–114، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143722/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button