مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,205
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

772
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

امکان تولید پودر ماست با استفاده از خشک کن مایکروویو - خلا

صفحات

 صفحه شروع 210 | صفحه پایان 222

چکیده

 یکی از راه های افزایش ماندگاری ماست و افزایش قابلیت های کاربردی این فرآورده, خشک کردن و تهیه پودر آن می باشد. اغلب برای این منظور از خشک کن انجمادی با هزینه بالا استفاده می شود که تقریبا توجیه اقتصادی ندارد. به همین دلیل, در پژوهش حاضر توانایی خشک کن مایکروویو - خلا به عنوان روشی جایگزین برای خشک کردن ماست بدون چربی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور, نمونه های ماست با ضخامت های 2.2, 4.2 و 6.2 میلی متر به وسیله تیمارهای ترکیبی فشار مطلق (60, 200, 400, 600 و 800 میلی بار) و توان های مختلف مایکروویو (35, 130 و 260 وات) در یک خشک کن طراحی شده در آزمایشگاه خشک گردید. یافته ها نشان داد که زمان خشک شدن با خشک کن مایکروویو - خلا در مقایسه با خشک کن انجمادی تجاری برای ضخامت 2.2 میلی متر حدود %80 کوتاه تر بود. همچنین, افزایش یا کاهش خلا تاثیر قابل ملاحظه ای در زمان خشک شدن نداشت در حالی که, توان و ضخامت تاثیر قابل توجهی روی زمان خشک شدن نشان دادند. در ضمن, از لحاظ شاخص های کیفی, به جز شاخص رنگ و چگالی حجمی تفاوت معنی داری بین پودرهای تولید شده با این دو روش مشاهده نشد ولی رنگ پودر تهیه شده با خشک کن انجمادی و چگالی حجمی پودر تهیه شده با خشک کن مایکروویو - خلا از مطلوبیت بهتری برخوردار بودند. در بین پودرهای تولید شده نیز پودر تهیه شده در شرایط توان مایکروویو 35 وات و فشار مطلق 60 میلی بار به دلیل رنگ مناسب به عنوان بهترین تیمار شناخته شد. یافته های این بررسی نشان داد که خشک کن مایکرویو - خلا توانایی تولید پودر ماست و دیگر پودرهای غذایی را داراست و به طور بالقوه جایگزین مناسبی برای خشک کن انجمادی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قادری، عبدالرحمن، عباسی، سلیمان، و حمیدی، زهره. (1389). امکان تولید پودر ماست با استفاده از خشک کن مایکروویو - خلا. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 6(3)، 210-222. SID. https://sid.ir/paper/143741/fa

    Vancouver: کپی

    قادری عبدالرحمن، عباسی سلیمان، حمیدی زهره. امکان تولید پودر ماست با استفاده از خشک کن مایکروویو - خلا. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1389؛6(3):210-222. Available from: https://sid.ir/paper/143741/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرحمن قادری، سلیمان عباسی، و زهره حمیدی، “امکان تولید پودر ماست با استفاده از خشک کن مایکروویو - خلا،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 3، pp. 210–222، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143741/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button