مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

729
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

523
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین سینتیک خشک شدن لایه نازک قارچ خوراکی به روش تابش فروسرخ

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 61

چکیده

 یکی از روش های جدید در خشک کردن مواد غذایی, استفاده از انرژی تابشی فروسرخ است که باعث افزایش سرعت خشک شدن و حفظ کیفیت محصول خشک شده و کاهش هزینه های فرآیند می شود. در این تحقیق, فرایند خشک کردن لایه نازک قارچ دکمه ای به روش فروسرخ مدل سازی شد. آزمایش های خشک کردن با نمونه های برش خورده قارچ خوراکی دکمه ای در سه سطح شدت تابش (0.49 W/cm2, 0.31, 0.22) و سه سطح سرعت جریان هوا (1 m/s, 0.7, 0.5) اجرا شد. تغییرات رطوبت با وزن کردن نمونه ها طی فرایند خشک کردن اندازه گیری گردید. مدل های استاندارد جهت بررسی سینتیک خشک شدن بر داده های آزمایشی برازش داده شد و کیفیت برازش آنها بر حسب سه پارامتر ضریب تبیین (R2), مربع کای (c2) و ریشه متوسط مربع خطای داده ها (RMSE) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مدل های به کار رفته عبارت بودند از: لویس, پیج, هندرسون و پابیس, لگاریتمی, لوجستیک, پیچ اصلاح شده, دو قسمتی, درجه دو و انتشار. تمامی مدل ها نتایج قابل قبولی را در بر داشتند ولی در کل مدل لوجستیک نسبت به سایر مدل ها با بزرگترین مقدارR2  و کوچکترین مقادیر c2 و RMSE (به ترتیب 0.9997, 0.0022 و 0.0049) نتایج نزدیک تر به داده های آزمایش را داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیرنجات، حامد، خوش تقاضا، محمدهادی، و پهلوان زاده، حسن. (1390). تعیین سینتیک خشک شدن لایه نازک قارچ خوراکی به روش تابش فروسرخ. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 42(1)، 53-61. SID. https://sid.ir/paper/144280/fa

    Vancouver: کپی

    امیرنجات حامد، خوش تقاضا محمدهادی، پهلوان زاده حسن. تعیین سینتیک خشک شدن لایه نازک قارچ خوراکی به روش تابش فروسرخ. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1390؛42(1):53-61. Available from: https://sid.ir/paper/144280/fa

    IEEE: کپی

    حامد امیرنجات، محمدهادی خوش تقاضا، و حسن پهلوان زاده، “تعیین سینتیک خشک شدن لایه نازک قارچ خوراکی به روش تابش فروسرخ،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 42، no. 1، pp. 53–61، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144280/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button