Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,179
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر بیماری تغییر رنگ شلتوک بر کیفیت ظاهری، برخی خواص تبدیل برنج و مقاومت خمشی دانه

صفحات

 صفحه شروع 561 | صفحه پایان 568

چکیده

 بیماری تغییر رنگ شلتوک ناشی از قارچ های بیماری زا در شرایط باران های مستمر همزمان با خوشه دهی موجب بروز خسارت زیادی می شود. در این تحقیق, اثر تغییر رنگ سه رقم شلتوک (هاشمی, گوهر و خزر) و شاخص آلودگی دانه در دو سطح (شاخص آلودگی بالا و پایین) در آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی برکیفیت ظاهری دانه, خصوصیات تبدیلی و مقاومت خمشی دانه بررسی شد. راندمان تبدیل, درجه سفیدی, مقاومت خمشی, طول و ضخامت دانه ها (برنج قهوه ای) در شاخص آلودگی بالا بطور معنی داری کمتر از مقادیر آنها در شاخص آلودگی پایین بود. برنج شکسته در شاخص آلودگی بالا در مقایسه با شاخص آلودگی پایین در ارقام خزر, گوهر و هاشمی به ترتیب 5.33, 1.53 و 2.52 درصد افزایش یافت. بنابراین, بیماری تغییر رنگ شلتوک موجب کاهش مقاومت خمشی و اندازه دانه ها, در نتیجه کاهش راندمان تبدیل, درصد برنج سالم و درجه سفیدی برنج شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مباشرامینی، محمد، علیزاده، محمدرضا، پاداشت دهکایی، فریدون، الهی نیا، سیدعلی، و خداپرست، سیداکبر. (1395). بررسی اثر بیماری تغییر رنگ شلتوک بر کیفیت ظاهری, برخی خواص تبدیل برنج و مقاومت خمشی دانه. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 47(3)، 561-568. SID. https://sid.ir/paper/144338/fa

    Vancouver: کپی

    مباشرامینی محمد، علیزاده محمدرضا، پاداشت دهکایی فریدون، الهی نیا سیدعلی، خداپرست سیداکبر. بررسی اثر بیماری تغییر رنگ شلتوک بر کیفیت ظاهری, برخی خواص تبدیل برنج و مقاومت خمشی دانه. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1395؛47(3):561-568. Available from: https://sid.ir/paper/144338/fa

    IEEE: کپی

    محمد مباشرامینی، محمدرضا علیزاده، فریدون پاداشت دهکایی، سیدعلی الهی نیا، و سیداکبر خداپرست، “بررسی اثر بیماری تغییر رنگ شلتوک بر کیفیت ظاهری, برخی خواص تبدیل برنج و مقاومت خمشی دانه،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 47، no. 3، pp. 561–568، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144338/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا