مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

730
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدلسازی ضریب پخش رطوبت ورقه های نازک لیمو شیرین

صفحات

 صفحه شروع 183 | صفحه پایان 190

چکیده

 در این مطالعه, رفتار خشک شدن ورقه های نازک لیمو شیرین رقم جهرم در خشک کن لایه نازک آزمایشگاهی بر اساس مدل ریاضی پیج مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش ها در پنج سطح دمایی 40, 50, 60, 70 و 80 درجه سلسیوس و در دو ضخامت 3 و 6 میلی متر و سرعت هوای 0.5 متر بر ثانیه با سه تکرار انجام گرفت. رفتار خشک شدن لایه نازک لیمو شیرین بر اساس داده های آزمایشگاهی برازش شد و ثابت ها و ضرایب مدل پیج استخراج شد. دقت مدل بر اساس سه شاخص آماری ضریب تعیین (R2), مربع کای (χ2) و ریشه متوسط مربع خطای داده ها (RMSE) ارائه شد. متوسط شاخص آماری R2, χ2 و RMSE به ترتیب برابر 0.9981, 0.000059 و 0.00717 برای سرعت 0.5 متر بر ثانیه در ضخامت 3 میلی متر و 0.9978, 0.000072, 0.00822, برای سرعت 0.5 متر بر ثانیه در ضخامت 6 میلی متر برآورد شد. برای توضیح انتقال رطوبت از لایه های نازک لیمو شیرین, مدل فیک مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد مقدار ضریب پخش موثر در نمونه های خشک شده در دماهای بین 40 تا 80 درجه سلسیوس و در سرعت 0.5 متر بر ثانیه و ضخامت 3 میلی متر, از 9-10× 8.04 تا 8-10×2.97 متر بر ثانیه و در ضخامت 6 میلی متر, از 8-10×1.31 تا 8-10×7.63 متر مربع بر ثانیه تغییر می کند. با استفاده از رابطه آرهنیوس انرژی لازم برای فعالسازی و ثابت ضریب پخش در ضخامت 3 میلی متر به ترتیب برابر 28.53 کیلو ژول بر مول و 4-10×5.01 متر مربع بر ثانیه و در ضخامت 6 میلی متر به ترتیب برابر 39.46 کیلو ژول بر مول و 4-10×9.37 متر مربع بر ثانیه به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خوانچه گردان، محمدرضا، رفیعی، شاهین، کاشانی نژاد، مهدی، و جعفری، سیدمهدی. (1390). مدلسازی ضریب پخش رطوبت ورقه های نازک لیمو شیرین. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 42(2)، 183-190. SID. https://sid.ir/paper/144362/fa

    Vancouver: کپی

    خوانچه گردان محمدرضا، رفیعی شاهین، کاشانی نژاد مهدی، جعفری سیدمهدی. مدلسازی ضریب پخش رطوبت ورقه های نازک لیمو شیرین. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1390؛42(2):183-190. Available from: https://sid.ir/paper/144362/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا خوانچه گردان، شاهین رفیعی، مهدی کاشانی نژاد، و سیدمهدی جعفری، “مدلسازی ضریب پخش رطوبت ورقه های نازک لیمو شیرین،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 42، no. 2، pp. 183–190، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144362/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button