Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,507
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,014
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کارایی مصرف انرژی در گلخانه های تولید خیار استان تهران

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 134

چکیده

 با افزایش روزافزون جمعیت جهان و محدودیت در اراضی قابل کشت, افزایش عملکرد در واحد سطح ازطریق احداث گلخانه یکی از راه های اساسی تامین مواد غذایی بشر به شمار می آید. اما با توجه به آن که افزایش عملکرد بدون درنظرگرفتن مصرف انرژی بی معنی است, بنابراین محدودیت انرژی از چالش های اساسی است که بشر برای رسیدن به این هدف با آن مواجه است. با این رویکرد و با توجه به مصرف زیاد انرژی در تولیدات گلخانه ای, در مطالعه حاضر میزان مصرف انرژی و شاخص های انرژی در تولیدات خیار گلخانه ای استان تهران محاسبه و سپس کارایی انرژی واحدهای بررسی شده با روش تحلیل فراگیر داده ها (DEA) تجزیه و تحلیل شده است. داده های لازم در مطالعه حاضر ازطریق مصاحبه حضوری و تکمیل 160 پرسشنامه به روش نمونه گیری تصادفی ساده از گلخانه های تولید خیار استان تهران در سال 1391 جمع آوری شده است. نتایج مطالعه نشان داد که کارایی انرژی, بهره وری انرژی, انرژی خالص, و انرژی ویژه در واحدهای تحت بررسی به ترتیب برابر با 0.52, 0.65 کیلوگرم بر مگاژول, 73180- مگاژول در هکتار, و 1.52 مگاژول بر کیلوگرم است. سهم انرژی های مستقیم, غیرمستقیم, تجدیدپذیر, و تجدیدناپذیر از کل انرژی مصرفی نیز به ترتیب برابر 86, 14, 4, و 96 درصد محاسبه شد. همچنین نتایج مطالعه حاکی از آن است که گلخانه های تحت بررسی کارایی لازم را نداشتند, به طوری که در این واحدها افزایش در مصرف نهاده ها از افزایش در تولید پیشی گرفته است. بنابراین این امر سرانجام سبب کاهش کارایی مصرف انرژی در واحدهای مذکور شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسفنجاری کناری، رضا، شعبان زاده، مهدی، جانسوز، پریناز، و امیدی، احمد. (1394). بررسی کارایی مصرف انرژی در گلخانه های تولید خیار استان تهران. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 46(2)، 125-134. SID. https://sid.ir/paper/144420/fa

    Vancouver: کپی

    اسفنجاری کناری رضا، شعبان زاده مهدی، جانسوز پریناز، امیدی احمد. بررسی کارایی مصرف انرژی در گلخانه های تولید خیار استان تهران. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1394؛46(2):125-134. Available from: https://sid.ir/paper/144420/fa

    IEEE: کپی

    رضا اسفنجاری کناری، مهدی شعبان زاده، پریناز جانسوز، و احمد امیدی، “بررسی کارایی مصرف انرژی در گلخانه های تولید خیار استان تهران،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 46، no. 2، pp. 125–134، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144420/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا