مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,831
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

816
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نوع دستگاه سفید کن، رقم و مدت زمان سفیدکنی بر درصد شکست، درجه سفید شدگی و شاخص سفید شدگی برنج

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 119

چکیده

 سفیدکنی برنج مرحله ای است که بعد از پوست کنی انجام می گیرد. به منظور کاهش ضایعات برنج کشور, بررسی عملکرد دستگاه های سفید کن مورد استفاده در خط تبدیل ارقام غالب استان مازندران, که دارای بیشترین سطح زیرکشت و تولید شلتوک کشور است, ضروری به نظر می رسد. در این راستا, پژوهشی در سطح آزمایشگاهی در قالب فاکتوریل با سه فاکتور رقم در سه سطح (طارم, هیبرید و فجر), نوع دستگاه سفید کن در دو سطح (سایشی و اصطکاکی) و مدت زمان سفید کردن برنج در شش سطح (25, 35, 45, 65 و 75 ثانیه) با 36 تیمار بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش مدت زمان سفید کردن تا 75 ثانیه, درجه سفیدی به 53.39 درصد افزایش یافت که به دلیل بیشتر ماندن برنج قهوه ای در محفظه سفیدکن می باشد. به طور کلی در تمام حالات درجه سفیدشدگی رقم هیبرید بیشترین و رقم فجر کمترین بود. رقم طارم بالاترین (0.360) و رقم هیبرید پایین ترین (0.247) مقدار شاخص سفیدشدگی را در هر دو دستگاه داشتند. بر اساس نتایج این تحقیق مشخص شد که اثر عوامل نوع ماشین سفید کن و رقم شلتوک و همچنین اثر عامل مدت زمان سفیدکنی برنج, اثر متقابل ماشین سفیدکن در رقم شلتوک بر همه صفات مورد بررسی معنی دار است. بر اساس مقدار شکست, میزان شکستگی رقم فجر برای هر دو دستگاه به یک اندازه و برای رقم طارم در سفید کن سایشی 10.23 کمتر نسبت به سفیدکن مالشی بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی نسب، سیدمهدی، طباطبایی فر، سیداحمد، قاسمی ورنامخواستی، مهدی، مینایی، سعید، و علیزاده، محمدرضا. (1387). اثر نوع دستگاه سفید کن, رقم و مدت زمان سفیدکنی بر درصد شکست, درجه سفید شدگی و شاخص سفید شدگی برنج. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 39(1)، 109-119. SID. https://sid.ir/paper/144503/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی نسب سیدمهدی، طباطبایی فر سیداحمد، قاسمی ورنامخواستی مهدی، مینایی سعید، علیزاده محمدرضا. اثر نوع دستگاه سفید کن, رقم و مدت زمان سفیدکنی بر درصد شکست, درجه سفید شدگی و شاخص سفید شدگی برنج. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1387؛39(1):109-119. Available from: https://sid.ir/paper/144503/fa

    IEEE: کپی

    سیدمهدی هاشمی نسب، سیداحمد طباطبایی فر، مهدی قاسمی ورنامخواستی، سعید مینایی، و محمدرضا علیزاده، “اثر نوع دستگاه سفید کن, رقم و مدت زمان سفیدکنی بر درصد شکست, درجه سفید شدگی و شاخص سفید شدگی برنج،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 39، no. 1، pp. 109–119، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144503/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button